Ολοκληρώθηκε η εναρκτήρια ημερίδα του «Κέντρου Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων» στον Πειραιά

Ολοκληρώθηκε η εναρκτήρια ημερίδα του «Κέντρου Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων» στον Πειραιά

Πάνω από 300 συμμετέχοντες είτε διά ζώσης είτε εξ αποστάσεως ενημερώθηκαν για τις προσφερόμενες υπηρεσίες

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η υβριδική Εναρκτήρια Ημερίδα του «Κέντρου Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων» του Δήμου Πειραιά με τίτλο «Δράσεις Προώθησης και στήριξης Νεοφυούς επιχειρηματικότητας στον Δήμο Πειραιά: από το όραμα στη Δράση. Start-up Piraeus for 2030!».

Πάνω από 300 συμμετέχοντες είτε διά ζώσης, είτε εξ αποστάσεως, ενημερώθηκαν για τις προσφερόμενες υπηρεσίες από το Κέντρο Προώθησης Νεοφυών Επιχειρήσεων, ενώ εκπρόσωποι της εθνικής, περιφερειακής και τοπικής ηγεσίας, ακαδημαϊκοί και παραγωγικοί φορείς συζήτησαν για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις ανάπτυξης της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας για τον Πειραιά του 2030.

Η κήρυξη των εργασιών της ημερίδας έγινε από τον υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστο Δήμα, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Ο Χρίστος Δήμας μίλησε για το παρόν και το μέλλον της καινοτομίας στην Ελλάδα, τη μετεξέλιξη του Elevate Greece και τη δημιουργία της «Α’ Πολιτείας Καινοτομίας» στις εγκαταστάσεις της ΧΡΩΠΕΙ στον Πειραιά. Τόνισε δε, τη σημασία των συνεργειών και των από κοινού δράσεων για την επιτυχία της Α’ Πολιτείας Καινοτομίας της χώρας. Επιπλέον, εξήρε τις πρωτοβουλίες του Δήμου στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας και υπογράμμισε τη στενή συνεργασία μεταξύ υπουργείου και δήμου Πειραιά.

Ο Γιώργος Πατούλης, ανέφερε ότι το νέο ΠΕΠ Αττικής 2021-2027 θα είναι αυξημένο κατά 54% σε σχέση με το τρέχον. Στόχος του νέου ΠΕΠ Αττικής στον άξονα της επιχειρηματικότητας, είναι η δημιουργία 330 νέων θέσεων εργασίας, η υποστήριξη τουλάχιστον 1.100 υφιστάμενων και νεοφυών επιχειρήσεων με πόρους που ενδέχεται να ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Βασίλης Κορκίδης επεσήμανε τη σημασία δημιουργίας περιφερειακού οικοσυστήματος για την ανάπτυξη της καινοτομίας για τη χώρα μας, που σήμερα είναι μακριά από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, τονίζοντας ταυτόχρονα τα δυνητικά πολλαπλασιαστικά οφέλη των νεοφυών επιχειρήσεων στην οικονομία.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης, Δημήτρης Καρύδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT