Εξοικονομώ 2021: Η στρατηγική συμμαχία της LEROY MERLIN που αλλάζει τα δεδομένα
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
εξοικονομώ-2021-η-στρατηγική-συμμαχία-τη-561631054

Εξοικονομώ 2021: Η στρατηγική συμμαχία της LEROY MERLIN που αλλάζει τα δεδομένα

Πολύς κόσμος θα ήθελε να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης στην κατοικία του, καθώς το πεπαλαιωμένο κτιριακό δυναμικό της χώρας και οι δύσκολες οικονομικά συνθήκες καθιστούν δυσβάσταχτο το κόστος της επαρκούς θέρμανσης το χειμώνα ή της ψύξης το καλοκαίρι. Και αν έχουμε συνηθίσει να ζούμε σε σπίτια που μπάζουν ή το σκεφτόμαστε προτού ανάψουμε τον θερμοσίφωνα, ήρθε η στιγμή να πάρουμε την απόφαση της ενεργειακής αναβάθμισης της κατοικίας μας. Δημοσιεύτηκε ο πολυαναμενόμενος Οδηγός του νέου προγράμματος Εξοικονομώ 2021, που θα δώσει την ευκαιρία σε χιλιάδες νοικοκυριά να αντικαταστήσουν τα παλιά τους κουφώματα, να μονώσουν οροφές και τοιχοποιία, και να εγκαταστήσουν εναλλακτικές πηγές θέρμανσης/ψύξης και ζεστού νερού χρήσης. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά: το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα εγκατάστασης αυτόματων συστημάτων αερισμού, φωτισμού και «έξυπνου σπιτιού». Στόχος είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, πράγμα που συντελεί όχι μόνο στην οικονομική ελάφρυνση των νοικοκυριών αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος, αφού, άλλωστε η χώρα μας δεσμεύεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία για μείωση των εκπομπών ρύπων.

Το πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσφέρει κίνητρα στους πολίτες για την ενεργειακή αναβάθμιση μεμονωμένων κατοικιών ή πολυκατοικιών. Στο εγχείρημα αυτό, μπορούν να βρουν σύμμαχο τη LEROY MERLIN, που, σε συνεργασία με την κατασκευαστική ENERGYCERT, θα αναλάβουν όλα τα στάδια του προγράμματος, από την αίτηση έως την υλοποίηση.

Εξοικονομώ 2021: Η στρατηγική συμμαχία της LEROY MERLIN που αλλάζει τα δεδομένα-1

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το Πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2021

Δυνατότητα ένταξης στο πρόγραμμα έχουν μονοκατοικίες, μεμονωμένα διαμερίσματα ή πολυκατοικίες που εντάσσονται σε ενεργειακή κατηγορία Γ ή κατώτερη, σύμφωνα με το Α΄ Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η οικία να χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία και δικαίωμα αίτησης έχουν τα φυσικά πρόσωπα που έχουν εμπράγματο δικαίωμα σε αυτήν (δηλαδή, όχι οι ενοικιαστές). 

Εκτός από τις εργασίες κα τα υλικά, στον επιλέξιμο προϋπολογισμό εντάσσονται και οι αμοιβές του μηχανικού, του ενεργειακού επιθεωρητή και του συμβούλου έργου.

Σημαντική καινοτομία, σε σχέση με προηγούμενα αντίστοιχα Εξοικονομώ, είναι ότι η ένταξη στο πρόγραμμα δεν εξαρτάται πλέον από τη χρονική προτεραιότητα υποβολής της αίτησης, αλλά έχουν θεσπιστεί κριτήρια μοριοδότησης, για την πιο δίκαιη κατανομή των πόρων. Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν το περιθώριο ενός μηνός για να υποβάλουν την αίτησή τους στο πληροφοριακό σύστημα, χωρίς το άγχος «να προλάβουν».

Τα ποσοστά επιδότησης του επιλέξιμου προϋπολογισμού είναι αντιστρόφως ανάλογα του εισοδήματος του αιτούντος και κυμαίνονται από 40% έως 75%. Για το υπόλοιπο ποσοστό, δηλαδή αυτό της ίδιας συμμετοχής, υπάρχει η δυνατότητα τραπεζικού δανεισμού και αποπληρωμής με δόσεις, με επιδοτούμενο επιτόκιο.

Εξοικονομώ 2021: Η στρατηγική συμμαχία της LEROY MERLIN που αλλάζει τα δεδομένα-2

LEROY MERLIN & Energycert ενώνουν τις δυνάμεις τους για το Σπίτι σου

Η LEROY MERLIN λοιπόν σύναψε τη στρατηγική συμμαχία με την κατασκευαστική εταιρία ENERGYCERT για να σε βοηθήσουν βήμα βήμα σε όλη τη διαδικασία συμμετοχής σου στο νέο πρόγραμμα Εξοικονομώ. Γιατί όμως η LEROY MERLIN διάλεξε την ENERGYCERT ως συνεργάτη της; Η ENERGYCERT είναι επιτυχημένη εγχώρια κατασκευαστική στον κλάδο της, έχοντας 550 επιτυχημένες αιτήσεις για το πρόγραμμα στο ενεργητικό της μέχρι σήμερα και έχοντας φέρει εις πέρας περισσότερα από 150 έργα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων στο πέρασμα των τελευταίων δύο χρόνων. Η ομάδα της αποτελείται από διπλωματούχους μηχανικούς και πιστοποιημένους ενεργειακούς επιθεωρητές, γεγονός που την κάνει την πλέον κατάλληλη κατασκευαστική εταιρία για να την εμπιστευτείς να αναλάβει την ενεργειακή αναβάθμιση του σπιτιού σου.

Πώς λοιπόν σε βοηθούν η LEROY MERLIN και η ENERGYCERT με το πρόγραμμα; Εφόσον αποφασίσεις ότι θες να συμμετάσχεις, έρχεσαι σε επαφή με τη LEROY MERLIN. Τότε, ένας ειδικά εκπαιδευμένος υπάλληλος της ENERGYCERT, σου εξηγεί αναλυτικά τα οφέλη που σου προσφέρει το Εξοικονομώ 2021 και σου παρουσιάζει τη λίστα με τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσεις. Στη συνέχεια, ο ειδικός αυτός συνδράμει και στη διαδικασία της προετοιμασίας και της υποβολής των απαραίτητων φακέλων για να κάνεις την αίτησή σου και σε ενημερώνει για την προσφορά που σου αναλογεί με βάση τις προδιαγραφές που πληροίς. Εφόσον η αίτησή σου γίνει δεκτή, τα ηνία παίρνει η LEROY MERLIN, που μαζί με συνεργεία που κατέχουν εξειδίκευση στο πρόγραμμα, διεκπεραιώνει όλη τη διοργάνωση των εργασιών και συλλέγει τα απαραίτητα υλικά με σκοπό να μπεις απευθείας στο “καινούργιο” σου σπίτι.

Εξοικονομώ 2021: Η στρατηγική συμμαχία της LEROY MERLIN που αλλάζει τα δεδομένα-3

Το καλύτερο όμως το αφήσαμε για το τέλος: η LEROY MERLIN είναι ο καλύτερός σου φίλος για το Εξοικονομώ 2021, όχι μόνο για όλα όσα προαναφέραμε, αλλά και γιατί με την τεράστια ποικιλία της σε προϊόντα μπορεί να αναλάβει όλες τις εργασίες για το σπίτι που καλύπτει το πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει ότι με τη LEROY MERLIN μπορείς:

  1. Να αλλάξεις κουφώματα
  2. Να αλλάξεις τα συστήματα σκίασης του σπιτιού
  3. Να αναβαθμίσεις τα συστήματα αερισμού
  4. Να θερμομονώσεις τους τοίχους
  5. Να φτιάξεις τη θερμοϋγρομόνωση των δωματίων και της στέγης
  6. Να αναβαθμίσεις τα συστήματα θέρμανσης και ψύξης
  7. Να αναβαθμίσεις τα συστήματα ζεστού νερού
  8. Να εγκαταστήσεις συστήματα smart home για να διαχειρίζεσαι καλύτερα την ενέργεια
  9. Να ανανεώσεις και τον φωτισμό σου

Το Εξοικονομώ 2021 και η LEROY MERLIN έρχονται στο σπίτι σου!

Η LEROY MERLIN αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για το σπίτι και για το Εξοικονομώ 2021. Με χρόνια εμπειρία και εξειδίκευση στον κλάδο της ανακαίνισης του σπιτιού, σίγουρα δεν υπάρχει άλλος που να μπορέσει να φέρει εις πέρας αποτελεσματικότερα την ενεργειακή αναβάθμιση που χρειάζεται το σπίτι σου. Έχοντάς την λοιπόν στο πλευρό σου, εξασφαλίζεις την υψηλή ποιότητα των α’ υλών και των υπηρεσιών που παρέχει!

Μην περιμένεις λοιπόν άλλο, η προθεσμία των αιτήσεων πλησιάζει: το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επισκεφτείς ένα από τα 7 καταστήματα LEROY MERLIN σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη ή Λάρισα ή να καλέσεις στο 211 7774077 για να σε ενημερώσουν πλήρως για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις για να συμμετάσχεις στο πρόγραμμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή