Στήριξη επιχειρήσεων από το Genesis Ventures Fund

Στήριξη επιχειρήσεων από το Genesis Ventures Fund

Στη στήριξη επιχειρήσεων στην Ελλάδα που βρίσκονται σε πρώιμα στάδια ανάπτυξης στοχεύει το Genesis Ventures Fund.

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη στήριξη επιχειρήσεων στην Ελλάδα που βρίσκονται σε πρώιμα στάδια ανάπτυξης στοχεύει το Genesis Ventures Fund, το πρώτο ταμείο συνεπενδύσεων με επιχειρηματικούς αγγέλους που δημιουργείται στην Ελλάδα, το οποίο αντλεί χρηματοδότηση από «ανακυκλούμενα κεφάλαια» του ταμείου χαρτοφυλακίου (fund-of funds) Jeremie, με τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων.

Το Genesis Ventures Fund, όπως είχε γράψει πρόσφατα η «Κ», διαθέτει κεφάλαια από πόρους του Jeremie ύψους 20 εκατ. ευρώ –πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στην Ελλάδα το 2010– και προβλέπεται να υποστηρίξει από κοινού με επιχειρηματικούς αγγέλους περισσότερες από 60 νεοφυείς εταιρείες τεχνολογίας (ICT) πρώιμου-αρχικού σταδίου ανάπτυξης, με σκοπό αυτές να επεκταθούν, να αξιοποιήσουν νέες ευκαιρίες και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Οι επιχειρηματικοί άγγελοι είναι επενδυτές που διαβλέποντας τις προοπτικές ανάπτυξης μιας επιχειρηματικής ιδέας, τοποθετούν κεφάλαια και παρέχουν τεχνογνωσία σε εταιρείες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα. Σημειώνεται πως το ταμείο θα ξεκλειδώσει περίπου 40 εκατ. ευρώ νέων επενδύσεων σε μετοχικά κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών, κινητοποιώντας παράλληλα και επιχειρηματικούς αγγέλους, δημιουργώντας μια κοινότητα αυτών στην Ελλάδα.

Το Genesis Ventures Fund θα παρέχει αρχικά καθοδήγηση σε ομάδες, με στόχο να διαμορφώσουν την ιδέα και το προϊόν τους, διασύνδεση με επενδυτικά κεφάλαια (seed stage) και άλλους επιχειρηματικούς αγγέλους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και χρηματοδότηση (angel investment), από 100.000 έως 300.000 ευρώ.  Η διαχειριστική ομάδα του νέου επενδυτικού σχήματος αποτελείται από τον Δημήτρη Μαρούλη, ο οποίος διαθέτει εμπειρία σε επενδυτικά σχήματα (Antler), αλλά και σε επιχειρήσεις όπως η Oracle και η ΜcKinsey και τον Στέργιο Αναστασιάδη. Ο κ. Αναστασιάδης έχει εμπειρία ως στέλεχος σε νεοφυείς εταιρείες και σε μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας (Google, Shopify κ.λπ). Σύμφωνα και με την ιστοσελίδα του Genesis Ventures, το ταμείο ενδιαφέρεται για νεοφυείς εταιρείες από όλους τους κλάδους, με έμφαση στο enterprise software, το ηλεκτρονικό εμπόριο, deep tech, ενέργεια κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή