Δεκαετές επενδυτικό πλάνο 1,1 δισ. από ΕΥΔΑΠ

Δεκαετές επενδυτικό πλάνο 1,1 δισ. από ΕΥΔΑΠ

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 πρόκειται να προκηρυχθούν από την ΕΥΔΑΠ οι δύο μεγάλοι διαγωνισμοί για την κατασκευή των κέντρων επεξεργασίας λυμάτων στη Ραφήνα και τον Μαραθώνα.

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 πρόκειται να προκηρυχθούν από την ΕΥΔΑΠ οι δύο μεγάλοι διαγωνισμοί για την κατασκευή των κέντρων επεξεργασίας λυμάτων στη Ραφήνα και τον Μαραθώνα. Επίσης μέσα στο επόμενο έτος η εταιρεία αναμένεται να προκηρύξει διαγωνισμό για την κατασκευή νέου κτιρίου που θα συγκεντρώσει όλες τις υπηρεσίες της στο Γαλάτσι, καθώς και για τη δημιουργία αποχετευτικού δικτύου που θα συνδέσει τον Δήμο Σαρωνικού με τον βιολογικό καθαρισμό στο Κορωπί. Ενόψει της έγκρισης, στις 24 Δεκεμβρίου, από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΥΔΑΠ της 20ετούς συμφωνίας με το Δημόσιο για την παροχή αδιύλιστου νερού, η εταιρεία παρουσίασε χθες τα βασικά σημεία του επενδυτικού της σχεδίου ύψους 1,1 δισ. για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Οπως ανέφεραν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χάρης Σαχίνης και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Αναστάσιος Τόσιος μέσα στον Φεβρουάριο η ΕΥΔΑΠ εκτιμά ότι θα υπογράψει τη νέα σύμβαση για τη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού και του εργοστασίου ξήρανσης λυματολάσπης στην Ψυττάλεια. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είχε μακρά δικαστική εμπλοκή και τελικώς  απέμεινε ένας υποψήφιος ανάδοχος, η κοινοπραξία Ακτωρ- Αβαξ.

Η συμφωνία με το Δημόσιο για την παροχή αδιύλιστου νερού αναμένεται να εγκριθεί από τη Γ.Σ. στις 24 Δεκεμβρίου.

Την Παρασκευή η ΕΥΔΑΠ υπέγραψε διετή σύμβαση με τα ΕΛΤΑ, ύψους 4 εκατ. ευρώ, για τη διακίνηση των λογαριασμών, ενώ θα καταβάλει προσπάθεια για να αυξήσει τους πελάτες που λαμβάνουν ηλεκτρονικό λογαριασμό.  Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022 αναμένεται να γίνει η προκήρυξη των δύο μεγάλων διαγωνισμών για την κατασκευή κέντρων επεξεργασίας λυμάτων στη Ραφήνα και τον Μαραθώνα, ενώ προχωρούν οι διαγωνισμοί για τη δημιουργία του αποχετευτικού δικτύου.

Οσον αφορά τον Δήμο Σαρωνικού, για τον οποίο τα τελευταία χρόνια έχουν υπάρξει διάφορα σενάρια, από την κατασκευή τοπικού βιολογικού έως τη σύνδεση με την Ψυττάλεια, τελικά προκρίθηκε η λύση της δημιουργίας αποχετευτικού δικτύου για τη σύνδεση με τον βιολογικό στο Κορωπί. Ο διαγωνισμός εκτιμάται στα 200 εκατ. ευρώ.

Ο ρυθμός αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης θα αυξηθεί από 0,5% ετησίως σήμερα σε 1,5%-2% (σχετικός όρος υπάρχει και στην προς υπογραφή σύμβαση). Στόχος είναι η μείωση των διαρροών και οι επεμβάσεις θα γίνονται τοπικά, εκεί όπου έχουν παρατηρηθεί οι περισσότερες ζημιές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή