Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Mε κέρδη ξεκίνησαν την τελευταία εβδομάδα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη σε συνθήκες περιορισμένων συναλλαγών, ενώ τον τόνο έδωσαν οι μετοχές των επιχειρήσεων στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας και της παροχής υπηρεσιών υγείας.

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε κέρδη ξεκίνησαν την τελευταία εβδομάδα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη σε συνθήκες περιορισμένων συναλλαγών, ενώ τον τόνο έδωσαν οι μετοχές των επιχειρήσεων στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας και της παροχής υπηρεσιών υγείας. Η δε τιμή της μετοχής της φαρμακευτικής Roche ενισχύθηκε, μετά την έγκριση που έλαβε για σχετικά με την καταπολέμηση του κορωνοϊού προϊόντα. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε τη χθεσινή συνεδρίαση με κέρδη της τάξεως του 0,62%, ενώ με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές και τα λοιπά μεγάλα χρηματιστήρια στη Γηραιά Ηπειρο. Στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε με 0,50%, με 0,76% ο CAC 40 στο Παρίσι, με 0,80% ο FTSE MIB στο Μιλάνο και με 0,68% ο IBEX στη Μαδρίτη. Στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού, αργά χθες και πριν από το κλείσιμο της αμερικανικής αγοράς, οι Dow Jones και S&P 500 σημείωναν κέρδη για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση με άνοδο κατά 0,69% και 1,12% αντιστοίχως – ειδικά ο δεύτερος τείνει προς νέα επίπεδα ρεκόρ όσο αμβλύνονται οι ανησυχίες για τη νέα μετάλλαξη. Συνολικά για το 2021 προβλέπεται πως ο πανευρωπαϊκός δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης θα έχει σωρεύσει κέρδη 21,7%, όταν το 2020 είχε 4% απώλειες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε κέρδη της τάξεως του 0,62%.

 Στη χθεσινή συνεδρίαση στη Γηραιά Ηπειρο ο υποδείκτης της τεχνολογίας φάνηκε πως θα είναι ένας από εκείνους με την υψηλότερη επίδοση για το τρέχον έτος, με άνοδο 33%, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει ο κλαδικός των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. «Ο χαμηλός όγκος συναλλαγών και η έλλειψη συνταρακτικών ειδήσεων συνήθως δίνουν το περιθώριο στις τιμές των περιουσιακών στοιχείων να ακολουθήσουν την πεπατημένη οδό της ελάχιστης αντίστασης», επισημαίνει ο Χαράλαμπος Πισσούρος, διευθυντής ερευνών της JFD Group. «Οι περισσότερες χώρες ίσως δεν επιβάλουν περισσότερα περιοριστικά μέτρα την τρέχουσα εβδομάδα για να μην καταστρέψουν το κλίμα των εορτών, αλλά ίσως υποχρεωθούν να το κάνουν στις αρχές του 2022». Τέλος, το ευρώ προς το δολάριο ελάχιστα μεταβλήθηκε στα 1,1326 δολάρια, ενώ το αργό Νέας Υόρκης ενισχύθηκε 2,5%, στα 75,65 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή