Πράσινο φως για τέσσερις στρατηγικές επενδύσεις ύψους 436 εκατ. ευρώ

Πράσινο φως για τέσσερις στρατηγικές επενδύσεις ύψους 436 εκατ. ευρώ

Τέσσερα νέα επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 436 εκατ. ευρώ, μεταξύ των οποίων και αυτό του δεύτερου hub της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερα νέα επενδυτικά σχέδια συνολικού προϋπολογισμού 436 εκατ. ευρώ, μεταξύ των οποίων και αυτό του δεύτερου hub της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, ενέκρινε η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων. Tα επενδυτικά σχέδια προβλέπουν τη δημιουργία 550 νέων θέσεων εργασίας.

Τα σχέδια που εγκρίθηκαν είναι:

1. Η δημιουργία ενός διεθνούς κέντρου επιχειρησιακών λειτουργιών και υπηρεσιών (Global Business Services Hub) στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη με κυριότερες δραστηριότητες την παροχή υπηρεσιών σχετικά με τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες της εταιρείας και τη διαχείριση έργων και προμηθειών. Η Pfizer Hellas S.A. αποτελεί θυγατρική της Pfizer Inc., της δεύτερης μεγαλύτερης φαρμακοβιομηχανίας και πέμπτης σε R&D δαπάνες παγκοσμίως. Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 125 εκατ. ευρώ, η κατασκευή προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 3 έτη και αναμένεται να δημιουργήσει 280 νέες θέσεις εργασίας.

280 θέσεις εργασίας αναμένεται να δημιουργηθούν από το δεύτερο hub της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.

2. H oλοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων της ΕΛΒΙΟΚ M.A.E. η οποία αποτελείται από χώρο υγειονομικής ταφής βιομηχανικών αποβλήτων καθώς και από επιπλέον εξειδικευμένα έργα υποδομής. Οι εγκαταστάσεις θα κατασκευαστούν σε χώρο συνολικής έκτασης 148.000 τ.μ. σε αγροτεμάχια του Δήμου Τανάγρας. Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 32 εκατ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 50 νέες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία.

3. Η κατασκευή, εγκατάσταση και λειτουργία ενός φωτοβολταϊκού πάρκου από την QAIR ΕΛΛΑΣ συνολικής ισχύος 250,00443 MWp στον νομό Λαρίσης. Ο ηλιακός σταθμός θα παράγει συνολικά 426,758 GWh ενέργειας κατ’ έτος και θα συμβάλλει μακροπρόθεσμα στην αύξηση του μεριδίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 160 εκατ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 30 νέες θέσεις εργασίας πλήρους και μερικής απασχόλησης.

4. Η δημιουργία ενός πρότυπου τουριστικού υποδοχέα που θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακό συγκρότημα 164 δωματίων, spa, συνεδριακό χώρο, εστιατόρια, μπαρ, προπονητικό κέντρο, μαρίνα 40 θέσεων και δύο ζώνες παραθεριστικών κατοικιών με συνολικά 229 κατοικίες στην περιοχή της Ερμιόνης, στην Αργολίδα. Το συγκρότημα θα αναπτυχθεί σε παραθαλάσσια έκταση 305 στρεμμάτων στην περιοχή Πλέπι Κοινότητας Θερμησίας του Δήμου Ερμιονίδας.

Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται σε 119 εκατ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 191 εποχικές θέσεις εργασίας μόνιμου χαρακτήρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή