Διαφημίσεις – απάτες διώχνουν πελάτες από τη Meta

Διαφημίσεις – απάτες διώχνουν πελάτες από τη Meta

Σταματάει τις καταχωρίσεις σε Facebook, Instagram η βρετανική ψηφιακή τράπεζα Starling.

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βρετανική ψηφιακή τράπεζα Starling, η οποία έχει μεταξύ άλλων ως οικονομικούς υποστηρικτές τον αμερικανικό χρηματοπιστωτικό κολοσσό της Goldman Sachs, δήλωσε χθες ότι μποϊκοτάρει τη μητρική εταιρεία Meta του Facebook λόγω του ότι δεν κατόρθωσε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά διαφημίσεις-απάτες για οικονομικές συναλλαγές. Η διευθύνουσα σύμβουλος της πρώτης, Αν Μπόντεν, η οποία την έχει ιδρύσει κιόλας, τόνισε πως δεν πρόκειται πλέον να διαφημίζει τη Starling με πληρωμένες καταχωρίσεις στο Facebook και στο Instagram, ενώ, την ίδια ώρα, έχουν μπει στο στόχαστρο απατεώνων οι πελάτες της. Η Starling είναι από τις μεγαλύτερες ψηφιακές τράπεζες στη Βρετανία 2,7 εκατ. πελάτες. Με 475.000 εταιρικούς λογαριασμούς ελέγχει επίσης το 7% της αγοράς επιχειρηματικής τραπεζικής στη χώρα.

Η κ. Μπόντεν άσκησε πιέσεις στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να αντιμετωπίσει την οικονομική απάτη στο νομοσχέδιο για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, μία δέσμη σαρωτικών μέτρων που αποσκοπεί στο να πατάξει τη διάδοση επιβλαβούς περιεχομένου σε ψηφιακές πλατφόρμες. Το νομοσχέδιο για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο θα επιβάλει στους κολοσσούς τεχνολογίας, όπως η Meta και η Google, να αναλάβουν δράση και να διαχειριστούν επιβλαβές και παράνομο υλικό. Οσοι όμιλοι κωφεύσουν κινδυνεύουν με κυρώσεις 18 εκατ. λιρών (24 εκατ. δολαρίων) ή 10% των ετήσιων παγκόσμιων εσόδων τους, το οποίο είναι φυσικά πολύ υψηλότερο. Τον Δεκέμβριο, επιτροπή βουλευτών που εξέτασε το νομοσχέδιο πρότεινε να καλύπτει και τις παραπλανητικές διαφημίσεις, που αφορούν παράνομες οικονομικές δραστηριότητες.

Η Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς του Ην. Βασιλείου έχει σημάνει συναγερμό στο παρελθόν σχετικά με διαφημίσεις που προωθούν επενδυτικές απάτες, όπως απατεώνες με δράση στα κρυπτονομίσματα, που χρησιμοποιούν τις εικόνες διασημοτήτων για να εξαπατήσουν τους καταναλωτές. Τον Αύγουστο, η Google σταμάτησε να δέχεται διαφημίσεις για χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, εκτός εάν ο διαφημιζόμενος είχε εξουσιοδοτηθεί από την Αρχή Οικονομικής Συμπεριφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου ή εάν πληρούσε τις προϋποθέσεις για ορισμένες εξαιρέσεις. Η Meta δεσμεύτηκε τον Δεκέμβριο να εφαρμόσει πιο αυστηρές πολιτικές επ’ αυτού του είδους τις διαφημίσεις, αλλά ακόμα δεν το έχει κάνει εμπράκτως.  Η Starling έχει ως επενδυτές την Goldman Sachs, την Qatar Investment Authority και τη Fidelity, και αποτιμήθηκε προσφάτως στο 1,5 δισ. δολάρια. Οι ανταγωνιστές της περιλαμβάνουν εταιρείες όπως η Revolut και η Monzo, οι οποίες αποτιμήθηκαν τελευταία στα 33 δισ. δολάρια και 4,5 δισ. δολάρια, αντίστοιχα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT