Στην αγορά φαρμάκου εισέρχεται η Epsilon Net

Στην αγορά φαρμάκου εισέρχεται η Epsilon Net

Στην αγορά του λογισμικού για φαρμακεία εισέρχεται η εταιρεία πληροφορικής Epsilon Net, μέσω της εξαγοράς του 100% της εταιρείας CSA (Σωτήρης Ματσούκας Α.Ε. Πληροφορικής) έναντι τιμήματος 2,73 εκατ. ευρώ.

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην αγορά του λογισμικού για φαρμακεία εισέρχεται η εταιρεία πληροφορικής Epsilon Net, μέσω της εξαγοράς του 100% της εταιρείας CSA (Σωτήρης Ματσούκας Α.Ε. Πληροφορικής) έναντι τιμήματος 2,73 εκατ. ευρώ. Η εξαγορασθείσα εταιρεία δραστηριοποιείται, από το 1985, στην ανάπτυξη εξειδικευμένων λύσεων πληροφορικής και συστημάτων αυτοματισμού για φαρμακεία και επιχειρήσεις, με αντικείμενο την εμπορία και διακίνηση του φαρμάκου στην Ελλάδα. Εχει αναπτύξει την εφαρμογή «Farmakon» για τα φαρμακεία – σημεία λιανικής πώλησης, που  καλύπτει τις ανάγκες του ελληνικού φαρμακείου σε διασύνδεση με την ΗΔΙΚΑ, τον ΕΟΠΥΥ και τα λοιπά ασφαλιστικά ταμεία. Επίσης το εξειδικευμένο πληροφοριακό σύστημα «Farmakon Erp» για φαρμακαποθήκες και εταιρείες χονδρικής, που δραστηριοποιούνται στους τομείς των φαρμάκων, παραφαρμακευτικών σκευασμάτων και καλλυντικών. Οπως και την εφαρμογή σύνδεσης με τα γερμανικής τεχνολογίας ρομποτικά συστήματα ROWA Vmax για την αυτοματοποίηση στη διαχείριση προϊόντων και την εκτέλεση παραγγελιών.

Ο κύκλος εργασιών της CSA για τη χρήση του 2021 διαμορφώθηκε σε 2,75 εκατ. ευρώ, με τα εκτιμώμενα λειτουργικά κέρδη να είναι 455.000 ευρώ και τα προσδοκώμενα κέρδη προ φόρων να είναι 380.000 ευρώ. Τέλη της περασμένης χρονιάς η εταιρεία είχε ταμειακά διαθέσιμα ύψους 295.000 ευρώ και δανεισμό ύψους 386.000 ευρώ, με την CSA να διαθέτει στην κυριότητά της αυτόνομο κτιριακό συγκρότημα γραφείων και αποθηκευτικών χώρων στην Αγ. Παρασκευή, εκτιμώμενης εμπορικής αξίας 1 εκατ. ευρώ.

Η CSA διαθέτει μερίδιο άνω του 50% στην κάθετη αγορά του φαρμάκου, εξυπηρετώντας με λύσεις λογισμικού άνω των 5.200 φαρμακείων στο σύνολο περίπου των 10.400 που δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα.

Εξαγόρασε προς 2,73 εκατ. ευρώ την εταιρεία λογισμικού και συστημάτων αυτοματισμού CSA.

Οπως αναφέρει η Epsilon Net σε ανακοίνωσή της, το ελληνικό φαρμακείο έχει πλέον αναδειχθεί ως βασικό σημείο παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας (υπηρεσίες εμβολιασμού έναντι της γρίπης, διενέργεια rapid test) και ο χώρος του φαρμάκου και της υγείας, ευρύτερα, αποτελεί έναν από τους πλέον προνομιακούς τομείς σε θέματα ανάπτυξης καινοτομίας, τεχνολογικών αυτοματισμών και συστημάτων επιχειρηματικής ευφυΐας (Business Intelligence).

«Με την ένταξη της CSA, ξεκινάμε τη δραστηριοποίησή μας στον ειδικό χώρο των συστημάτων πληροφορικής για την υγεία», σημειώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Epsilon Net, Ιωάννης Μίχος.

«Με τη διοικητική και τεχνολογική ομάδα της Epsilon Net έχουμε ήδη σχεδιάσει την υλοποίηση ενός καινοτόμου σχεδίου αναβάθμισης των εφαρμογών μας και δημιουργίας νέων εργαλείων και υπηρεσιών για τον Ελληνα φαρμακοποιό και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο τομέα της υγείας, με έμφαση στις cloud τεχνολογίες και το ηλεκτρονικό εμπόριο», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της CSA, Χρήστος Δελημαργάς.

Η Epsilon Net, που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη επιχειρηματικού λογισμικού, έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα, είτε η ίδια είτε η θυγατρική της Epsilon SungularLogic, σε μπαράζ εξαγορών μικρότερων εταιρειών. Ενδεικτικά, σε αυτές ανήκουν η εξαγορά του 88% της εταιρείας πληροφορικής PCS, που αναπτύσσει καινοτόμες εφαρμογές λογισμικού για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ασφαλιστικούς οργανισμούς. Επίσης η απόκτηση του 80% της εταιρείας πληροφορικής εξειδικευμένων λύσεων λιανικού εμπορίου iQom, όπως και η εξαγορά του 60% της TECHNOlife, που δραστηριοποιείται στην παροχή ολοκληρωμένων επιχειρηματικών λύσεων στον τομέα του επιχειρηματικού λογισμικού. Πριν από έναν χρόνο η Epsilon Net ολοκλήρωσε, από κοινού με τη Space Hellas, την εξαγορά της SingularLogic από τη MIG.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή