Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον τουρισμό με στόχο τα 27 δισ. ευρώ ετησίως

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον τουρισμό με στόχο τα 27 δισ. ευρώ ετησίως

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον ελληνικό τουρισμό παρουσίασε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης χθες Τετάρτη.

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον ελληνικό τουρισμό παρουσίασε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης χθες Τετάρτη. Ο στόχος του για το 2030 στα τουριστικά έσοδα έχει τεθεί στα 27 δισ. ευρώ και 50 εκατομμύρια επισκέψεις με 307 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις. Το Εθνικό Σχέδιο Δράσης αποτελεί την τελική σύνθεση της μελέτης «Ελληνικός Τουρισμός 2030 | Σχέδια Δράσης» που εκπονήθηκε από το ΙΝΣΕΤΕ και πρόκειται για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση σχετικά με τον σχεδιασμό και την άσκηση πολιτικής, τη διαχείριση και τη διακυβέρνηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και των προορισμών.

«Η Ελλάδα πιστεύω ότι θα βγει κερδισμένη στον τουριστικό τομέα από την κρίση της πανδημίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Η χώρα αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση ως προς τη διεθνή της εικόνα. Ολες οι mega τάσεις, κυρίως η στροφή στο wellness, στην εμπειρία, στον άνθρωπο, στη συμβίωση με το φυσικό πολιτιστικό περιβάλλον, πιστεύω ότι αναδεικνύουν τα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας. Τώρα έχει έρθει η στιγμή για να υλοποιήσουμε ένα μακρόπνοο στρατηγικό σχέδιο, το οποίο θα μπορέσει να αναδείξει όλα μας αυτά τα πολύ σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε επίσης πως «πρέπει να ξανασκεφτούμε τι σημαίνει εθνικό branding της χώρας στη μετά την πανδημία περίοδο», ενώ εκτίμησε πως το 2022 θα είναι μια χρονιά μετάβασης με πολύ έντονους ρυθμούς τουριστικής κίνησης, εφόσον όλα πάνε καλά με την COVID-19. «Εδώ καλούμαστε να κάνουμε ένα σχεδιασμό σε βάθος χρόνου. Οπότε αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία στο πώς θα μετατρέψουμε αυτό το σημαντικό κείμενο σε έναν άξονα δράσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα θα βγει κερδισμένη στον τουριστικό τομέα από την κρίση της πανδημίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος, υπογράμμισε πως στόχος είναι το Εθνικό Σχέδιο Δράσης να αποτελέσει την αρχή μιας περιόδου δημόσιας διαβούλευσης, σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, καθώς η επιτυχής υλοποίηση της στρατηγικής χρειάζεται και απαιτεί ουσιαστικούς συμμέτοχους και συνοδοιπόρους, συνθετικά και συνδυαστικά με τους υπόλοιπους δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, μεταξύ άλλων σημείωσε πως η συγκεκριμένη μελέτη μπορεί να λειτουργήσει επιβοηθητικά ως κατεύθυνση πολιτικής στους Οργανισμούς Διαχείρισης Προορισμού, που θα δημιουργηθούν μετά και την πρόσφατη ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου.

Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης επιβεβαιώθηκε επίσης η ανθεκτικότητα του ελληνικού τουρισμού το 2021, καθώς ο τουριστικός τομέας συνεισέφερε στην ελληνική οικονομία κατά προσέγγιση το 55% των πληρωμών του 2019. Εκφράστηκε, δε, η πεποίθηση ότι θα πετύχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα τη φετινή χρονιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT