Από τις 25 Ιανουαρίου η καταβολή των συντάξεων του Φεβρουαρίου

Από τις 25 Ιανουαρίου η καταβολή των συντάξεων του Φεβρουαρίου

Οι πληρωμές θα ολοκληρωθούν σταδιακά –για αποφυγή συνωστισμού στις τράπεζες– έως τις 28 Ιανουαρίου

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταδιακά, όπως συμβαίνει τους τελευταίους πολλούς μήνες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και της επιδίωξης της διοίκησης του ΕΦΚΑ να μην υπάρχουν φαινόμενα συγχρωτισμού στις τράπεζες, θα ξεκινήσει από τις 25 και θα ολοκληρωθεί στις 28 Ιανουαρίου η διαδικασία καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων Φεβρουαρίου. Την τρέχουσα βδομάδα βέβαια συνεχίζονται οι προγραμματισμένες πληρωμές, που συνολικά, μαζί με αυτές του ΟΑΕΔ ανέρχονται σε 72 εκατ. ευρώ.

Την Τρίτη  25 Ιανουαρίου θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9. Στις  26 Ιανουαρίου, ημέρα Τετάρτη, θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ)  που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8. Μια μέρα μετά, στις 27 Ιανουαρίου  θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές  συντάξεις των μη μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ), ενώ στις 28 Ιανουαρίου, ημέρα Παρασκευή θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές  συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και του τέως ταμείου της ΔΕΗ.

Αλλά και την εβδομάδα που διανύουμε έχουν προγραμματιστεί πληρωμές ύψους περίπου  72  εκατ. ευρώ σε πάνω από 82.000 δικαιούχους από τον e-ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ.

Ειδικότερα, από τον  ΕΦΚΑ  θα γίνουν οι ακόλουθες καταβολές στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του φορέα:

• 19,7  εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 580 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

• 13,4 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 22.976 δικαιούχους  για παροχές σε χρήμα.

• 32.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 40 δικαιούχους για κληρονομικές παροχές επικουρικής σύνταξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT