Αγορά ακινήτου στη Λ. Κηφισίας από Prodea

Αγορά ακινήτου στη Λ. Κηφισίας από Prodea

Στην Prodea Investments πωλήθηκε τελικά, έπειτα από πολυετείς προσπάθειες, το ακίνητο που στέγαζε στο παρελθόν την Εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Λ. Κηφισίας, πλησίον του κόμβου της Αττικής Οδού.

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Prodea Investments πωλήθηκε τελικά, έπειτα από πολυετείς προσπάθειες, το ακίνητο που στέγαζε στο παρελθόν την Εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά στη Λ. Κηφισίας, πλησίον του κόμβου της Αττικής Οδού. Το κτίριο των 4.172 τ.μ., που βρίσκεται σε ενιαία έκταση 10,4 στρεμμάτων και περικλείεται από τη Λ. Κηφισίας και την οδό Διονύσου στο Μαρούσι πρόκειται να κατεδαφιστεί. Στη θέση του η Prodea σχεδιάζει την ανάπτυξη δύο αυτόνομων και λειτουργικά ανεξάρτητων κτιρίων γραφείων, συνολικής επιφανείας άνω των 17.000 τ.μ.

Το ύψος της επένδυσης, μαζί με την αγορά του ακινήτου από την Εκκλησία των Μαρτύρων του Ιεχωβά θα ανέλθει σε 35 εκατ. ευρώ και πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από τα έσοδα του πράσινου ομολόγου των 300 εκατ. ευρώ που εξέδωσε η Prodea τον περασμένο Ιούλιο. Αλλωστε, τα κτίρια που θα κατασκευαστούν θα ενσωματώνουν όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας και θα πιστοποιηθούν (κατ’ ελάχιστον) κατά το πρότυπο LEED Gold.

Στόχος, η ανάπτυξη δύο συγκροτημάτων γραφείων, συνολικής επιφανείας άνω των 17.000 τ.μ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ακίνητο βρισκόταν επί σειράν ετών προς πώληση, μετά τη μετεγκατάσταση των ιδιοκτητών σε άλλο ακίνητο στον Πειραιά. Ωστόσο, το υψηλό τίμημα που είχε οριστεί και ανερχόταν σε 16 εκατ. ευρώ, είχε λειτουργήσει αποτρεπτικά για την εύρεση αγοραστή, ιδίως από τη στιγμή που το ακίνητο θα έπρεπε να ανακατασκευαστεί εξ ολοκλήρου, ώστε να προσφέρει τη δέουσα απόδοση. Είναι άλλωστε χαρακτηριστική και η επιλογή της Prodea να το κατεδαφίσει, αντί να το ανακατασκευάσει, καθώς κρίθηκε ότι είναι πολύ πιο πρόσφορη η συγκεκριμένη κίνηση.

Η νέα αυτή επένδυση είναι η τρίτη διαδοχική της Prodea στην ευρύτερη περιοχή του κόμβου της Αττικής Οδού, στο ύψος της Λ. Κηφισίας. Προηγήθηκε πριν από μερικούς μήνες η συμφωνία για την απόκτηση του υπό κατασκευή συγκροτήματος γραφείων 7.900 τ.μ. που θα μισθώσει η εταιρεία Stoiximan. Αντίστοιχα, το προσεχές διάστημα θα ολοκληρωθεί και το νέο βιοκλιματικό κτίριο γραφείων eLement στη γειτονική περιοχή της Φραγκοκλησιάς (οδ. Φραγκοκλησιάς 6). Πρόκειται για κτίριο συνολικής επιφανείας 14.000 τ.μ., με το ύψος της επένδυσης να ανέρχεται σε 15 εκατ. ευρώ, το οποίο θα μισθωθεί από την Google και την Elpedison. Με τις εν λόγω επενδύσεις η Prodea θα προσθέσει συνολικά 39.000 τ.μ. σύγχρονων και πράσινων κτιρίων γραφείων στο χαρτοφυλάκιό της. Εκτός από τα παραπάνω, η Prodea απέκτησε πριν από περίπου ένα χρόνο και το Ilida Business Center (πίσω από το Golden Hall) από τη Lamda Development. Πρόκειται για κτίριο γραφείων επιφανείας 11.750 τ.μ., με την αξία της συμφωνίας να υπολογίζεται σε 39 εκατ. ευρώ.

Σήμερα, η εισηγμένη διαθέτει πράσινα και πιστοποιημένα ακίνητα συνολικής αξίας 300 εκατ. ευρώ, μέγεθος το οποίο προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει τα 550 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια των επόμενων 12-18 μηνών. Εκτός από τα παραπάνω ακίνητα, εντός του 2022 αναμένεται να ξεκινήσει και η ανακατασκευή κτιρίου, επιφανείας 5.466 τ.μ., που έχει αποκτήσει η Prodea στη Λ. Συγγρού 44, κοντά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Το εν λόγω ακίνητο θα μετατραπεί επίσης σε πράσινο κτίριο γραφείων, με την επωνυμία «The Wave».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή