Έκτακτο μέρισμα 52,3 εκατ. ευρώ από την Jumbo

Έκτακτο μέρισμα 52,3 εκατ. ευρώ από την Jumbo

Την έκτακτη χρηματική διανομή προς τους μετόχους, συνολικού ποσού 52,3 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο ήμισυ των κεφαλαίων που διανεμήθηκαν το 2021, αποφάσισε η Jumbo κατά την πρόσφατη γενική συνέλευση.

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έκτακτη χρηματική διανομή προς τους μετόχους, συνολικού ποσού 52,3 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο ήμισυ των κεφαλαίων που διανεμήθηκαν το 2021, αποφάσισε η Jumbo κατά την πρόσφατη γενική συνέλευση. Οπως ανέφερε η διοίκηση του εισηγμένου ομίλου, η μερισματική πολιτική του 2021 θα διατηρηθεί στο ακέραιο και κατά το 2022. Κατά τη χρήση του 2021, η Jumbo αναμένεται ότι θα εμφανίσει σημαντικά βελτιωμένα μεγέθη, σε σχέση με το 2020, λόγω της αύξησης των πωλήσεων κατά +19,87%, «της αμυντικής πολιτικής που ακολουθήθηκε στο τμήμα των αγορών καθώς και της διαχείρισης των υφιστάμενων αποθεμάτων».

Η εταιρεία έχει κάνει λόγο για έντονες αρρυθμίες στην εφοδιαστική αλυσίδα και για αύξηση στο κόστος μεταφοράς των προϊόντων, που έχουν ως αποτέλεσμα ένα σημαντικό μέρος του προϊοντολογικού μείγματος να μην είναι πλέον διαθέσιμο στα ράφια των καταστημάτων της, διότι «η τελική σχέση τιμής-ποιότητας αδικεί κατάφωρα τον καταναλωτή και για τον λόγο αυτό απορρίπτεται αυτομάτως». Επίσης, δεν διαφαίνεται σαφής τάση όσον αφορά τη ζήτηση, καθώς αυτή συνεχίζει να επηρεάζεται από τις επιδημιολογικές εξάρσεις αλλά και από το κύμα ακρίβειας. Σε αυτό το περιβάλλον έντονης αβεβαιότητας, στόχος της διοίκησης είναι να διαφυλάξει το μοντέλο της Jumbo απέναντι στον καταναλωτή όσον αφορά τη σχέση τιμής με το προσφερόμενο προϊόν. Ωστόσο, κατά τη διοίκηση της Jumbo, η ισχυρή θέση της στην αγορά ενδυναμώνει την προσπάθεια αναχαίτισης του κύματος ακρίβειας και τη διατήρηση δίκαιων τιμών.

Με στόχο τον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματός του, ο όμιλος το 2021 ολοκλήρωσε το τριετές πρόγραμμα αντικατάστασης συμβατικών λαμπτήρων φθορισμού με λαμπτήρες LED για 19 κτιριακές εγκαταστάσεις σε Ελλάδα και Κύπρο. Ξεκίνησε ακόμη το τριετές πρόγραμμα για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων ιδιοκατανάλωσης σε 28 κτιριακές εγκαταστάσεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο με ισχύ που θα ξεπεράσει τα 9,7 MW. Φέτος, η εταιρεία αναμένεται να εγκαινιάσει ένα νέο κατάστημα περίπου 10.000 τ.μ. στην Ελλάδα, ένα ακόμη (13.000 τ.μ.) στην Κύπρο, ενώ προς το τέλος της χρονιάς θα λειτουργήσουν δύο νέα καταστήματα στη Ρουμανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή