Τεχνολογικές λύσεις για έξυπνες υποδομές από 11 startups

Τεχνολογικές λύσεις για έξυπνες υποδομές από 11 startups

Καινοτόμες τεχνολογίες που αφορούν τις έξυπνες υποδομές για βιώσιμη διαβίωση παρουσίασαν 11 νεοφυείς εταιρείες που συμμετείχαν στο 6ο θεματικό εργαστήριο Innovation Ready του ΣΕΒ.

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καινοτόμες τεχνολογίες που αφορούν τις έξυπνες υποδομές για βιώσιμη διαβίωση παρουσίασαν 11 νεοφυείς εταιρείες που συμμετείχαν στο 6ο θεματικό εργαστήριο Innovation Ready του ΣΕΒ. Στο εργαστήριο που διοργάνωσε ο τομέας καινοτομίας του ΣΕΒ την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου με τίτλο «Εξυπνες υποδομές για βιώσιμη διαβίωση» παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά καινοτόμες ελληνικές τεχνολογίες που ξεχωρίζουν στον χώρο των λύσεων ψηφιακού μετασχηματισμού και βελτιστοποίησης της λειτουργίας υποδομών, οι οποίες εκτείνονται από την παραγωγή ευφυών αισθητήρων μέχρι την ανάπτυξη συστημάτων διαχείρισης ενέργειας, βελτιστοποίησης της κυκλοφορίας, διαχείρισης μαρινών και τουριστικών λιμανιών, ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, αλλά και άλλα πολλά.

Τις επόμενες δύο εβδομάδες, εκπρόσωποι της βιομηχανίας, επιχειρήσεων διάφορων παραγωγικών κλάδων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και μέλη της κοινότητας των Innovative Greeks θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν απευθείας και εξατομικευμένα, μέσω Β2Β συναντήσεων που οργανώνει ο τομέας καινοτομίας του ΣΕΒ, καθώς και να διερευνήσουν συνέργειες και συνεργασίες με τις 11 καταξιωμένες startups, που συμμετείχαν στο εργαστήριο, όπως οι Acromove, CIBOS, Deep Traffic, DKMS, Fuelics, Furure Intelligence, Inteligg, Meazon, Radical Minds, Sammy και Yodiwo. Μιλώντας στην έναρξη του εργαστηρίου, η διευθύντρια του τομέα καινοτομίας του ΣΕΒ, Μάγκυ Αθανασιάδη, επισήμανε πως «οι υποδομές όπως τα δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και ύδρευσης, η διαχείριση ενεργειακών πόρων, οι συγκοινωνίες, η διαχείριση της κυκλοφορίας οχημάτων, ο οδοφωτισμός, η συλλογή και ανακύκλωση σκουπιδιών θα πρέπει να αξιοποιούν τις δυνατότητες που προσφέρουν η τεχνητή νοημοσύνη και άλλες ψηφιακές τεχνολογίες, προκειμένου να προσφέρονται καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες, να γίνεται αποδοτικότερη χρήση των πόρων και να δημιουργούνται λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Οι ευφυείς υποδομές προάγουν τη συμμετοχική διακυβέρνηση καθώς ο πολίτης έχει περισσότερη πληροφόρηση και πιο δυνατή φωνή. Βοηθούν στην ταχύτερη αντιμετώπιση απειλών για τη δημόσια ασφάλεια, συμβάλλουν στη μείωση εκπομπών CO2 και επιτυγχάνουν εξοικονόμηση ενέργειας και λοιπών πόρων». Η ίδια πρόσθεσε πως «η ανάπτυξη συνεργασιών της τοπικής αυτοδιοίκησης, των εταιρειών διαχείρισης δημόσιων υποδομών και άλλων επιχειρήσεων και οργανισμών με καινοτόμες startups θα συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία βιώσιμων, ευφυών υποδομών που βελτιώνουν τη ζωή όλων μας». Από την πλευρά του ο Δήμος Σαπίδης, smart infrastructure country head, Siemens A.E. και διευθύνων σύμβουλος της Siemens Mobility A.E., δήλωσε πως «η σειρά των δράσεων εκπαίδευσης και δικτύωσης που πραγματοποιεί ο ΣΕΒ με την πρωτοβουλία του Innovation Ready είναι μοναδικά εργαλεία αξιοποίησης και πολλαπλασιασμού της γνώσης και της εξειδίκευσης που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή