Δεύτερη ευκαιρία υποβολής αίτησης για χορήγηση επιδόματος θέρμανσης

Δεύτερη ευκαιρία υποβολής αίτησης για χορήγηση επιδόματος θέρμανσης

Οσοι έχασαν την προθεσμία της 15ης Δεκεμβρίου και δεν υπέβαλαν αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης μπορούν να το πράξουν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου στην πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ και το ποσό που δικαιούνται θα πιστωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου.

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσοι έχασαν την προθεσμία της 15ης Δεκεμβρίου και δεν υπέβαλαν αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης μπορούν να το πράξουν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου στην πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ και το ποσό που δικαιούνται θα πιστωθεί στα τέλη Φεβρουαρίου. Προκειμένου να υποβληθεί η αίτηση, οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών συνδέονται χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς Taxisnet. Οι χρήστες που δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης Taxisnet θα ταυτοποιούνται εναλλακτικά δίνοντας ΑΦΜ και αριθμό ειδοποίησης κάποιας από τις πράξεις προσδιορισμού φόρου δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων των τελευταίων πέντε ετών. Το ελάχιστο ποσό του επιδόματος ανέρχεται σε 100 ευρώ και το ανώτατο στα 750 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το ποσό του επιδόματος που δικαιούται κάθε νοικοκυριό προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό του βασικού ποσού των 300 ευρώ με τον συντελεστή επιδότησης, 0,12 έως 1,62, που έχει καθοριστεί για τον οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία του. Το ποσό που προκύπτει από τον παραπάνω πολλαπλασιασμό θα προσαυξάνεται κατά 20% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου. Για παράδειγμα, για δικαιούχο του επιδόματος που διαμένει μόνιμα στον Δήμο Αθηναίων, όπου ο συντελεστής επιδότησης ανέρχεται σε 0,43, το επίδομα προκύπτει ως εξής: 300 ευρώ x 0,43 = 129. Για κάθε εξαρτώμενο τέκνο του δικαιούχου αυτού το ποσό των 129 ευρώ θα προσαυξάνεται κατά 20%. Συνεπώς, εάν έχει ένα παιδί, το επίδομα θα διαμορφώνεται στα 133 ευρώ, εάν έχει δύο τέκνα, στα 181 ευρώ.

Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι:

Οσοι έχασαν την προθεσμία της 15ης Δεκεμβρίου μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως τις 15 Φεβρουαρίου.

• Αγαμοι φορολογούμενοι ή έγγαμοι σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 14.000 ευρώ και κατείχαν την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 180.000 ευρώ.

• Εγγαμοι και συνάψαντες σύμφωνα συμβίωσης φορολογούμενοι οι οποίοι το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Τα όρια προσαυξάνονται για κάθε εξαρτώμενο τέκνο κατά 3.000 ευρώ. Ετσι, το εισοδηματικό όριο αυξάνεται σε 23.000 ευρώ για οικογένεια με ένα τέκνο, 26.000 ευρώ για οικογένεια με δύο τέκνα, 29.000 ευρώ για οικογένεια με τρία τέκνα.

Το επίδομα θα χορηγείται στους δικαιούχους εφόσον καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ) για τις ανάγκες θέρμανσης των ακινήτων τα οποία χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται. Για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές καυσόξυλων και βιομάζας (πέλετ) τίθεται ως πρόσθετη προϋπόθεση η κύρια κατοικία να βρίσκεται σε οικισμό με πληθυσμό ίσο ή κατώτερο των 2.500 κατοίκων και ο αντίστοιχος συντελεστής επιδότησης να είναι ίσος ή μεγαλύτερος του 0,8.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή