Αιτήσεις για αναστολή συμβάσεων, ένταξη στο «Συν-Εργασία»

Αιτήσεις για αναστολή συμβάσεων, ένταξη στο «Συν-Εργασία»

Ανοικτό παραμένει το σύστημα «Εργάνη» για την υποβολή αιτήσεων από εργοδότες για αναστολή συμβάσεων και ένταξη εργαζομένων στον μηχανισμό «Συν-Εργασία», καθώς οι ημερομηνίες «τρέχουν».

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοικτό παραμένει το σύστημα «Εργάνη» για την υποβολή αιτήσεων από εργοδότες για αναστολή συμβάσεων και ένταξη εργαζομένων στον μηχανισμό «Συν-Εργασία», καθώς οι ημερομηνίες «τρέχουν».  

Για καλλιτέχνες, το δικαίωμα υποβολής μονομερούς αίτησης μπορεί να ασκηθεί έως τις 31 Ιανουαρίου. Αφορά όλους τους εγγεγραμμένους καλλιτέχνες – επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού στην ειδική πλατφόρμα artandcultureprofessionals.services.gov.gr στο Π.Σ. «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, έως και την 10/1/2021. Αφορά μόνον όσους δεν το έχουν ήδη πράξει.

Οσον αφορά τη β΄ φάση ένταξης στον μηχανισμό «Συν-Εργασία», οι αιτήσεις «άνοιξαν» χθες και θα ολοκληρωθούν έως και τις 28 Φεβρουαρίου. Να σημειωθεί ότι η διαδικασία αφορά τους μήνες Σεπτέμβριο – Νοέμβριο 2021. Κατά το ίδιο διάστημα μπορούν να υποβληθούν και ορθές επαναλήψεις. Αφορά όλους τους εργαζομένους για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση β΄ φάσης και τους εργαζομένους οι οποίοι αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της β΄ φάσης. Εως τις 27 Ιανουαρίου παρέχεται το δικαίωμα των μονομερών δηλώσεων για τον Ιούνιο 2021 από ξεναγούς και τουριστικούς συνοδούς.

Για καλλιτέχνες, το δικαίωμα υποβολής μονομερούς αίτησης μπορεί να ασκηθεί έως τις 31 Ιανουαρίου.

Για καλλιτέχνες και επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού, που δικαιούνται αποζημίωση ειδικού σκοπού για το δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου 2021, παρέχεται επίσης το δικαίωμα υποβολής μονομερών αιτήσεων έως τις 27 Ιανουαρίου. Αφορά όσους είναι εγγεγραμμένοι στην ειδική πλατφόρμα: artandcultureprofessionals.services.gov.gr του Π.Σ. «Εργάνη» έως και την 10/1/2021.

Επίσης, έως τις 31 Ιανουαρίου το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» θα παραμείνει ανοικτό για δηλώσεις και δικαιολογητικά από επιχειρήσεις του πολιτισμού που δικαιούνται οικονομική ενίσχυση. Το μέτρο υπενθυμίζεται ότι αφορά θέατρα, μουσικές σκηνές, χοροθέατρα, συναυλιακούς χώρους και χώρους παραστάσεων, επιχειρήσεις κινηματογράφου και διανομείς κινηματογραφικών ταινιών.

Προσοχή. Από το υπουργείο Εργασίας επισημαίνουν ότι εάν η αίτηση που έχουν υποβάλει οι επιχειρήσεις φαίνεται ως «εγκεκριμένη», μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθεί και νέα αίτηση. Ετσι, θα λάβουν την όποια οικονομική ενίσχυση για τον Δεκέμβριο του 2021. Αντίστοιχα, για επιχειρήσεις που η αίτησή τους φαίνεται ως «υποβληθείσα» και έχει την ένδειξη «πληροί» ή χωρίς ένδειξη από την ΑΑΔΕ, τότε θα πρέπει να υποβάλουν ορθή επανάληψη της αίτησής τους με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή