Επταετία ανάπτυξης βλέπει η Alpha Finance για Profile Software

Επταετία ανάπτυξης βλέπει η Alpha Finance για Profile Software

Αναμένει μέση ετήσια αύξηση εσόδων κατά 11% έως το 2029

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέση ετήσια αύξηση εσόδων (cagr) κατά περίπου 11% με ορίζοντα το 2029, με αύξηση της προσαρμοσμένης λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA adj.) κατά περίπου 10% για το ίδιο διάστημα εκτιμά σε ανάλυσή της η χρηματιστηριακή Alpha Finance ότι θα εμφανίσει η εταιρεία ανάπτυξης λύσεων λογισμικού Profile Software. Σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, έως το 2025, η εισηγμένη εκτιμάται ότι θα εμφανίσει cagr και προσαρμοσμένη λειτουργική κερδοφορία σε ποσοστό 23% και 20%.

Κατά την Alpha Finance, που υιοθετεί ασκήσεις αποτίμησης με μεθόδους προεξόφλησης ελεύθερων ταμειακών ροών (DCF), αλλά και συγκριτικές μεθόδους με βάση τον προσαρμοσμένο πολλαπλασιαστή EV/EBITDA (προσαρμοσμένο), η εταιρεία λογισμικού διαπραγματεύεται με χαμηλότερους πολλαπλασιαστές 35%-40%, σε σχέση με ομοειδείς εταιρείες στο εξωτερικό. Εκτιμά ακόμη ότι η «ενδεικτική εσωτερική αξία της δύναται να ανέλθει στα 8,80 ευρώ ανά μετοχή. Εάν η Profile προχωρήσει σε εξαγορά ομοειδούς εταιρείας αντίστοιχη με πρόσφατες συναλλαγές (π.χ. Login το  2017 και Euronext Centevo το 2021), η ενδεικτική εσωτερική αξία δύναται να αυξηθεί κατά 0,90-1,10 ευρώ ανά μετοχή. Εκτιμάται ακόμη ότι η ενισχυμένη συνεισφορά έργων του Δημοσίου μπορεί να προσδώσει ένα επιπλέον 0,30-0,60 ευρώ ανά μετοχή».

Σύμφωνα με την Alpha Finance, η Profile εκτιμάται ότι θα εμφανίσει οργανική ανάπτυξη, με τις εξαγορές να αναμένεται ότι θα αποτελέσουν τους βασικούς μοχλούς της μελλοντικής της επέκτασης. Διαχρονικά, πλέον του 60% των πωλήσεων πραγματοποιείται στο εξωτερικό, ενώ τα επαναλαμβανόμενα έσοδα ανέρχονται πέριξ του 65%, με το περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας να προσεγγίζει το 30%. Το μέσο ποσοστό μετατροπής ελεύθερων ταμειακών ροών προσεγγίζει το 60%, με την εταιρεία να «διαθέτει υγιή ισολογισμό με θετική καθαρή ταμειακή θέση», όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Κατά τους αναλυτές, «το νέο κέντρο ανάπτυξης τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να αποτελέσει πρότυπο οργανισμού ανάπτυξης νέων τεχνολογιών, υιοθετώντας τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη (AI), τη μηχανική εκμάθηση (ML), τη ρομποτική αυτοματοποίηση διαδικασιών (RPA) και το blockchain, με την Profile να σχεδιάζει την υλοποίηση επενδύσεων σε προϊόντα επαυξημένης πραγματικότητας Augmented Reality (AR)».

Η Profile Software δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη λύσεων στον χρηματοοικονομικό τομέα, καθώς και στον ευρύτερο επιχειρηματικό, διαθέτοντας παρουσία σε 45 χώρες σε Ευρώπη, Αμερική, Μέση Ανατολή, Ασία και  Αφρική. Στην Ελλάδα, ένα από τα μεγαλύτερα έργα ύψους 309,87 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ), που διεκδικεί η εταιρεία σε κοινό σχήμα με την Intrasoft, αφορά την ψηφιοποίηση των αρχείων 390 υποθηκοφυλακείων σε όλη τη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT