Viva Wallet: Οι όροι της συμφωνίας με τη JP Morgan

Viva Wallet: Οι όροι της συμφωνίας με τη JP Morgan

Στο 1,77 δισ. ευρώ (2 δισ. δολάρια) ανεβάζει την αποτίμηση του 100% της Viva Wallet η συμφωνία που επιτεύχθηκε με την JP Morgan.

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο 1,77 δισ. ευρώ (2 δισ. δολάρια) ανεβάζει την αποτίμηση του 100% της Viva Wallet η συμφωνία που επιτεύχθηκε με την JP Morgan. Οπως αναφέρει το συνδρομητικό διαδικτυακό site KReport, η JP Morgan θα καταβάλει για την εξαγορά του 48,5% της neobank, που με έδρα την Ελλάδα δραστηριοποιείται σε 23 ευρωπαϊκές χώρες, τίμημα περίπου 1,02 δισ. ευρώ (1,15 δισ. δολάρια).

Στους όρους της συμφωνίας που υπεγράφη το πρωί της Τρίτης προβλέπεται ότι, από το ποσό του 1,02 δισ. ευρώ, τα 159,5 εκατ. ευρώ (180 εκατ. δολάρια) θα μπουν στη Viva Wallet, περίπου 70,9 εκατ. ευρώ (80 εκατ. δολάρια) θα εξοφλήσουν ομολογιακό δάνειο και τα υπόλοιπα θα αποπληρώσουν τα τρία funds για το 48,5% των μετοχών. Οι ιδρυτές της εταιρείας Χάρης Καρώνης και Μάκης Αντύπας θα διαθέσουν για τους εργαζομένους της εταιρείας το 3,5% των μετοχών της (σε τρέχουσα αξία περί τα 44,3 εκατ. ευρώ) με τη μορφή stock options σε 200 στελέχη της εταιρείας, που θα ενεργοποιηθούν σε τρία χρόνια.

Η JP Morgan θα καταβάλει περίπου 1,02 δισ. για την εξαγορά του 48,5% της εταιρείας.

Η JP Morgan εξαγοράζει τα μερίδια που κατέχουν σήμερα τρία funds και συγκεκριμένα η αμερικανική Hedosophia (27%), το family office της Μαριάννας Λάτση (13%) που ήταν το πρώτο που είχε μπει στη Viva και συμμετείχε ενεργά στην ανάπτυξή της και η Deca του Δημήτρη Δασκαλόπουλου (7%). Οι ιδρυτές της Viva Χάρης Καρώνης και Μάκης Αντύπας διατηρούν το 51,5% και το μάνατζμεντ της εταιρείας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας κατέφθασε χθες στην Αθήνα ο επικεφαλής της JP Morgan Τζέιμι Ντίμον, ο οποίος είχε συνάντηση γνωριμίας με ανώτερα στελέχη της Viva, ενώ με την ευκαιρία της επίσκεψής του θα συναντηθεί σήμερα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο με λίγους Ελληνες επιχειρηματίες.

Οπως προκύπτει και από τις δηλώσεις του επικεφαλής του τμήματος Payments & Commerce Solutions της JP Morgan, Max Neukirchen, «η στρατηγική επένδυση στη Viva Wallet σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη μας στην τεχνολογία και στην ομάδα της εταιρείας, που ήδη προσφέρει μια ολιστική πολυκαναλική υπηρεσία σε εμπορικές εταιρείες σε όλη την Ευρώπη», ενώ ο επικεφαλής της JP Morgan Payments, Τάκης Γεωργακόπουλος, σημείωσε ότι «θα υποστηρίξει το όραμα της Viva να αναπτυχθεί προσφέροντας καινοτομία στις πληρωμές, με στόχο τις ευρωπαϊκές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις». Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Viva Χάρης Καρώνης δήλωσε ότι αποστολή της εταιρείας είναι «να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις πληρώνουν και πληρώνονται στην Ευρώπη, με τεχνολογία αιχμής, πρωτοφανή ευκινησία και εις βάθος γνώση του ευρωπαϊκού τοπίου πληρωμών». Η στρατηγική επένδυση από την JP Morgan Payments «θα μας δώσει τη δυνατότητα να ολοκληρώσουμε το όραμά μας, να παρέχουμε πλήρως τοπικές υπηρεσίες πληρωμών και συναλλαγών σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη», συμπλήρωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή