Γαλλική επένδυση στην Πατησίων – Σε ξενοδοχεία τριών αστέρων

Γαλλική επένδυση στην Πατησίων – Σε ξενοδοχεία τριών αστέρων

Δύο ξενοδοχεία 3 αστέρων απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο

3' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυναμική είσοδο σε μια νέα αγορά τουρισμού στην πρωτεύουσα, την οποία για την ώρα αξιοποιούν οι βραχυχρόνιες τουριστικές μισθώσεις, πραγματοποιεί η γαλλική αλυσίδα ξενοδοχείων Boissée Finances σε συνεργασία με την Accor και τα σήματά της Ibis Budget και Ibis Styles.

H Boissée επενδύει 33,4 εκατ. ευρώ σε δύο ξενοδοχεία, τριών αστέρων, στην Πατησίων, απέναντι από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στοχεύοντας να παράσχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες φιλοξενίας σε σύγχρονες υποδομές και σε επισκέπτες που ταξιδεύουν στην Αθήνα με χαμηλό προϋπολογισμό και σκοπό, μεταξύ άλλων, τον αρχαιολογικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό τουρισμό. Φοιτητές, μαθητές και ταξιδιώτες που θέλουν να γνωρίσουν όλα όσα έχει να προσφέρει η ιστορία και ο πολιτισμός της Αττικής, αλλά και ταξιδιώτες city break νεότερων ηλικιών, είναι μεταξύ του κοινού στο οποίο στοχεύει. Εξ ου και η επιλογή κτιρίου απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η χωροθέτηση αυτή σηματοδοτεί βεβαίως και τη διάχυση των επενδύσεων σε ξενοδοχεία πέραν αυτών πέριξ της πλατείας Συντάγματος, Ομονοίας και της λεωφόρου Συγγρού και προς υποβαθμισμένες συνοικίες της Πατησίων και της Κυψέλης, συμβάλλοντας έτσι στη σταδιακή αναβάθμιση των περιοχών αυτών. Αλλωστε, μόλις μέχρι πριν από τρία χρόνια, ακριβώς έξω από τα δύο νέα ξενοδοχεία της Boissée Finances, που θα συστεγάζονται στο Ibis Athens Museum Hotel, λάμβαναν χώρα σχεδόν καθημερινά οδομαχίες μεταξύ αστυνομίας και αναρχικών.

«Υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε διεθνές επίπεδο για περισσότερα ξενοδοχεία της κατηγορίας budget hotels, που είναι δύο ή τριών αστέρων, όπως τα δικά μας Ibis Budget και Ibis Styles», εξηγούν στην «Κ» πηγές της διοίκησης της γαλλικής εταιρείας. «Συχνά οι επενδυτές παραμελούν αυτό το μερίδιο της αγοράς, ενώ ο κόσμος πιστεύει πως ένα ξενοδοχείο budget είναι φθηνότερο άρα και κακής ποιότητας.

Η επένδυση της γαλλικής εταιρείας ανέρχεται σε 33,4 εκατ. και στοχεύει στην παροχή φθηνότερων αλλά ποιοτικών υπηρεσιών.

Εμείς, με αυτή την επένδυση θα αποδείξουμε ακριβώς το αντίθετο: πως ένα ξενοδοχείο budget, προφανώς φθηνότερο, μπορεί και οφείλει να προσφέρει πολύ καλή ποιότητα τόσο από πλευράς κατασκευής και αισθητικής όσο και από πλευράς υπηρεσιών», υπόσχονται.

Η Boissée Finances, με 9.500 δωμάτια σε 6 ευρωπαϊκές χώρες, σκοπεύει να αναπτύξει στην Αθήνα και ένα τρίτο ξενοδοχείο σε δεύτερη φάση, που θα στεγαστεί στο ίδιο συγκρότημα, το Ibis Athens Museum Hotel, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) και Μάρνη. Πρόκειται για κτίρια σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 1.915 τ.μ. τα οποία εκμισθώθηκαν για 50 χρόνια από το κοινωφελές ίδρυμα Τριάντειος Επαγγελματική και Βιομηχανική Σχολή Πατρών στην Boissée. Με την τρίτη μονάδα η επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει μακράν τα 50 εκατομμύρια.

Ο κλάδος των budget ξενοδοχείων στην Αθήνα τα τελευταία λίγα έτη αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και έπειτα και από αυτή την επένδυση αποκτά κρίσιμη μάζα, ικανή να ανακτήσει μερίδια φιλοξενίας  που είχαν αποσπάσει από τα ξενοδοχεία οι βραχυχρόνιες μισθώσεις. Ο δεύτερος μεγάλος παίκτης αυτής της κατηγορίας που έχει αποκτήσει σημαντικό μέγεθος στην Ελλάδα είναι η Brown Hotels. Η ισραηλινών συμφερόντων αλυσίδα λειτουργεί ήδη, μεταξύ άλλων, στην πρωτεύουσα τα Brown Acropol, Lighthouse Athens, DAVE Red Athens, Villa Brown Ermou, ενώ έχει δρομολογήσει και άλλα ανάλογα projects στην πρωτεύουσα καθώς και στη Θεσσαλονίκη και σε άλλους προορισμούς.

Το αυτό δείχνει να αξιολογεί και η Boissée Finances, εκπρόσωπος της οποίας, ερωτηθείς σχετικά από την «Κ», αρκέστηκε να δηλώσει ότι «έχουμε τα μάτια μας πάντα ανοιχτά για ευκαιρίες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν το επόμενο project μας».

Η Boissée Finances ιδρύθηκε το 1988 και παρέχει επενδυτικές και χρηματοδοτικές υπηρεσίες, καθώς και υπηρεσίες design, ανάπτυξης και management ξενοδοχείων και κέντρων ευεξίας. Εχει αναπτύξει εξαρχής ή ανακαινίσει συνολικά 190 ξενοδοχεία, τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται στη Γαλλία, αλλά και σε Ισπανία, Πορτογαλία, Ελβετία, Βέλγιο και Ιταλία, που λειτουργούν κάτω από εμπορικά σήματα της Accor, της Marriott αλλά και δικά της. Παράλληλα, μέσω της θυγατρικής της, SCIH, διαχειρίζεται 86 ξενοδοχεία (9.443 κλίνες) σε 6 χώρες, από τα οποία 70 δημιούργησε η ίδια, ενώ 16 προήλθαν από εξαγορά. Τα Ibis Styles και Ibis Budget είναι τα πρώτα ξενοδοχεία της Boissée Finances στην Ελλάδα, αλλά δεν θα είναι τα τελευταία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή