Γιατί μία ημέρα δεν είναι αρκετή…
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
γιατί-μία-ημέρα-δεν-είναι-αρκετή-561781744

Γιατί μία ημέρα δεν είναι αρκετή…

Ο Όμιλος FOURLIS αφιερώνει ολόκληρο τον Μάρτιο στη Γυναίκα.

Στις εργαζόμενές του, αλλά και σε τρεις δυναμικές γυναίκες που έχουν διακριθεί η κάθε μία στον τομέα της, έδωσε το λόγο ο Όμιλος FOURLIS, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου. Αναγνωρίζοντας ότι μόνο μία ημέρα δεν είναι αρκετή, ο διεθνής εμπορικός Όμιλος, ο οποίος εδώ και χρόνια αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή του στην προαγωγή της ισότητας εντός και εκτός του χώρου εργασίας, αποφάσισε να αφιερώσει έναν ολόκληρο μήνα στις γυναίκες, οι οποίες απαρτίζουν το 52% των εργαζομένων του.      

Έτσι, μέσα στον Μάρτιο, περισσότερες από 40 γυναίκες από το σύνολο των εταιρειών του Ομίλου σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται- Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία και Τουρκία-, φωτογραφήθηκαν και μίλησαν για τα πρότυπά τους, για το ρόλο της γυναίκας στις μέρες μας, για τους στόχους που έχουν πετύχει σε προσωπικό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο και για όσα τις κάνουν να αισθάνονται υπερήφανες. Εν συνεχεία, οι ιστορίες και οι σκέψεις τους δημοσιοποιήθηκαν σε όλους τους εργαζόμενους, μέσω του εταιρικού εργαλείου εσωτερικής επικοινωνίας. 

Γιατί μία ημέρα δεν είναι αρκετή…-1
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΡΡΑ, Market Manager IKEA GREECE

Ακόμα, με πρωτοβουλία της Διευθύντριας Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου, Λήδας Φουρλή, πραγματοποιήθηκαν vodcasts με τρεις αναγνωρισμένες Ελληνίδες, σε συντονισμό της δημοσιογράφου Νίκης Λυμπεράκη. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η σημασία της γυναικείας ενδυνάμωσης, οι προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν στις γυναίκες να αισθανθούν πως είναι ασφαλείς και πολύτιμες, καθώς και η ανάγκη οι γυναίκες να λαμβάνουν αλλά και να αξιοποιούν τις ευκαιρίες προκειμένου να πετυχαίνουν τους στόχους και να πραγματοποιούν τα όνειρά τους σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Προσκεκλημένες στις συναντήσεις ήταν: Η Χριστίνα Καράμπελα, αντιπρόεδρος της Actionaid Ελλάς, η οποία αναφέρθηκε στην σημασία του εθελοντισμού και στη θέση της γυναίκας στις δυτικές και μη κοινωνίες. Η Φρόσω Τζιντζηροπούλου, ψυχολόγος Υγείας – ψυχοθεραπεύτρια του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», η οποία μίλησε για τη γυναικεία ενδυνάμωση μέσω της αλληλοϋποστήριξης, και η Βανέσα Αρχοντίδου, ιδρύτρια του οργανισμού «AWomanCanBe», αλπινίστρια, motivational speaker|EU Climate Pact Ambassador, η οποία υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι οι γυναίκες να θέτουν στόχους τόσο προσωπικούς όσο και επαγγελματικούς- και να μην εγκαταλείπουν την προσπάθεια μέχρι την επίτευξή τους.  

Γιατί μία ημέρα δεν είναι αρκετή…-2
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΑΚΑΡΑΚΟΥ, Range Manager ΙΚΕΑ GREECE, CYPRUS

Πέραν όμως από τις ενέργειες αυτές, ο Όμιλος FOURLIS έχει σχεδιάσει μία σειρά δράσεων για τη Διαφορετικότητα και τη Συμπερίληψη με όραμα τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου όλοι θα νιώθουν ότι ανήκουν και ότι μπορούν να αναπτυχθούν. Για το 2022 σχεδιάζονται, μεταξύ άλλων, ένας κύκλος σεμιναρίων για την ενδυνάμωση της αυτοπεποίθησης των γυναικών, πρόγραμμα για την υποστήριξη των νέων μαμάδων που επιστρέφουν στην εργασία, οργάνωση δικτύων για την αλληλοϋποστήριξη γυναικών με παρόμοια ενδιαφέροντα εντός του Ομίλου, καθώς και η έναρξη ενός συστήματος mentoring ειδικά για γυναίκες εργαζόμενες.         

Μέχρι σήμερα, ο Όμιλος έχει πραγματοποιήσει στοχευμένα σεμινάρια για την ενδυνάμωση των γυναικών των εταιρειών του, ομιλίες για θέματα που απασχολούν τις γυναίκες και παροχή δωρεάν μαστογραφιών για τις υπαλλήλους του. Παράλληλα, στηρίζει τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ, υλοποιεί πρωτοβουλίες όπως το πρόγραμμα INTERSPORT WOMANISM, ενώ η ΙΚΕΑ του Ομίλου FOURLIS, σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ανέλαβε τον εξοπλισμό και διαμόρφωση του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας και των Παιδιών τους στη Θεσσαλονίκη.

Γιατί μία ημέρα δεν είναι αρκετή…-3
ΦΩΤΕΙΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ, FOURLIS Group HR Generalist

Ο Όμιλος FOURLIS, ένας από τους μεγαλύτερους εμπορικούς ομίλους διαρκών καταναλωτικών αγαθών, εστιάζει σταθερά στη συμβολή του στη Βιώσιμη Ανάπτυξη και δημιουργεί διαμοιραζόμενη αξία σε επίπεδο οικονομικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό. Όσον αφορά τους ανθρώπους του και με γνώμονα τις αξίες του, Ακεραιότητα-Αλληλοσεβασμός- Αποτελεσματικότητα, ο Όμιλος έχει θέσει ως προτεραιότητες τη δημιουργία και διατήρηση της απασχόλησης, τη διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην εργασία, την υγεία, ασφάλεια και ευεξία, την εκπαίδευση και ανάπτυξη των εργαζομένων του. O Όμιλος FOURLIS είναι επίσημο μέλος του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών από το 2008 ενώ προχώρησε και στην υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας ενισχύοντας περαιτέρω τη δέσμευση του υπέρ της καταπολέμησης των διακρίσεων στο χώρο εργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT