Τη Μεγάλη Εβδομάδα η καταβολή συντάξεων Μαΐου και επιδομάτων

Τη Μεγάλη Εβδομάδα η καταβολή συντάξεων Μαΐου και επιδομάτων

Μεταξύ Μ. Τρίτης και Μ. Πέμπτης αναμένεται και η καταβολή της «επιταγής ακρίβειας»

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από το Πάσχα, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες των ημερών, θα καταβληθούν οι συντάξεις Μαΐου όλων των ταμείων, ενώ μεταξύ Μ. Τρίτης και Μ. Πέμπτης αναμένεται και η καταβολή της «επιταγής ακρίβειας» σε εκατοντάδες χιλιάδες δικαιούχους. Αντιστοίχως, εντός της Μεγάλης Εβδομάδας θα καταβληθούν έκτακτα επιδόματα και στους γονείς καθώς και στους δικαιούχους ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Εως τη Μεγάλη Τετάρτη πρέπει να καταβληθεί το δώρο Πάσχα στους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, με τον ΟΑΕΔ να έχει ήδη ξεκινήσει την προπληρωμή του στους ανέργους. Αναλυτικά, νωρίτερα από το καθιερωμένο θα πληρωθούν από τον ΕΦΚΑ οι συντάξεις Μαΐου, καθώς το Δ.Σ. του Φορέα αποφάσισε οι καταβολές να γίνουν εντός της Μεγάλης Εβδομάδας. Ετσι, οι κύριες και επικουρικές συντάξεις μηνός Μαΐου 2022 θα ξεκινήσουν να καταβάλλονται από τη Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου 2022, στους συνταξιούχων των τέως ταμείων ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ. Τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις όσων προέρχονται από το ΙΚΑ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο, με ΑΜΚΑ που λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9. Για τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου έχει προγραμματιστεί η πληρωμή των συντάξεων όσων προέρχονται από την ασφάλιση των ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ και Δημοσίου και ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Κατά την τρέχουσα εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί πληρωμές 120 εκατ. ευρώ σε περίπου 199.000 δικαιούχους από τον ΕΦΚΑ και τον ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα, από τον ΕΦΚΑ πληρώνονται 18,3 εκατ. ευρώ σε 700 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ και 13,7 εκατ. ευρώ σε 45.694 δικαιούχους ως παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας). Αντιστοίχως, ο ΟΑΕΔ αναμένεται να πληρώσει εντός της εβδομάδας 140 εκατ. ευρώ σε 65.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.

Να σημειωθεί ότι από σήμερα ξεκινά η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, καθώς και η προπληρωμή του δώρου Πάσχα σε επιδοτούμενους ανέργους, στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και σε δικαιούχους του επιδόματος γονικής αδείας. Ο Οργανισμός δίνει επίσης 22 εκατ. ευρώ σε 11.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης και 700.000 ευρώ σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή