Άνοδος βιομηχανικής παραγωγής τον Φεβρουάριο

Άνοδος βιομηχανικής παραγωγής τον Φεβρουάριο

Αύξηση 4,8% κατέγραψε τον περασμένο Φεβρουάριο ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής, έναντι αύξησης 4,3% που είχε σημειωθεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2021 με το 2020.

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση 4,8% κατέγραψε τον περασμένο Φεβρουάριο ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής, έναντι αύξησης 4,3% που είχε σημειωθεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2021 με το 2020. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή, ο μέσος γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2022 ενισχύθηκε κατά 2,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2022 ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής του Φεβρουαρίου 2022 σημείωσε αύξηση 2%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης του κλάδου παραγωγής προϊόντων καπνού σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, ενώ ο δείκτης του κλάδου λοιπών ορυχείων και λατομείων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση κατά τον Φεβρουάριο 2022 σε σχέση με τον Ιανουάριο 2022. Συγκριτικά με τον Φεβρουάριο του 2021 η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε στον κλάδο βιομηχανίας δέρματος και δερματίνων ειδών, ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση καταγράφηκε στον κλάδο εξόρυξης μεταλλευμάτων.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση του γενικού δείκτη βιο-μηχανικής παραγωγής κατά 4,8% τον περασμένο Φεβρουάριο προήλθε από τις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

Ο δείκτης του κλάδου παραγωγής προϊόντων καπνού σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση.

Από την αύξηση κατά 7,9% του δείκτη μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: βιομηχανίας δέρματος και δερματίνων ειδών, κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων, κατασκευής ειδών ένδυσης, εκτυπώσεων και αναπαραγωγής προεγγεγραμμένων μέσων, κατασκευής επίπλων, κατασκευής ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, κατασκευής μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού. Από τη μείωση:

• Κατά 0,1% του δείκτη παροχής νερού.

• Κατά 3,9% του δείκτη παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

• Κατά 10,7% του δείκτη ορυχείων – λατομείων. Στη μείωση αυτή συνέβαλαν οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης μεταλλευμάτων, λοιπών ορυχείων και λατομείων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή