Χρηματοδότηση τουριστικών επιχειρήσεων από τη Eurobank

Χρηματοδότηση τουριστικών επιχειρήσεων από τη Eurobank

Το πρόγραμμα προσφέρει, μεταξύ άλλων, χαμηλά κυμαινόμενα επιτόκια που ξεκινούν από 3,5%.

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαμηλά κυμαινόμενα επιτόκια που ξεκινούν από 3,5% ή σταθερά που «κλειδώνουν» τη δόση του δανείου για μακρά διάρκεια, χαμηλές εξασφαλίσεις και πλήθος άλλων προνομίων, όπως συνεργασίες με ευνοϊκούς όρους με επιχειρήσεις για την ψηφιακή αναβάθμιση των τουριστικών επιχειρήσεων, προβλέπει το πρόγραμμα Business Banking Τουρισμός της Eurobank, που απευθύνεται σε 50.000 τουριστικές επιχειρήσεις – πελάτες της τράπεζας και παρουσιάστηκε χθες σε διαδικτυακή εκδήλωση, στην οποία συμμετείχε η πρόεδρος του ΕΟΤ, Αντζελα Γκερέκου.

Οι εκτιμήσεις της Eurobank ανεβάζουν τον αριθμό των τουριστών για το 2022 πάνω από τα 20-21 εκατομμύρια και τα έσοδα στα 15 δισ. ευρώ, με παράλληλη διατήρηση της κατά κεφαλήν δαπάνης σε υψηλά επίπεδα. Στην τοποθέτησή του ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Ανδρέας Αθανασόπουλος σημείωσε ότι «οι σύγχρονες προκλήσεις στον κλάδο του τουρισμού δημιουργούν την ανάγκη επανατοποθέτησης της στρατηγικής των επιχειρήσεων σε πέντε άξονες: την αναβάθμιση και διεύρυνση των προσφερόμενων υπηρεσιών, την προσφορά αυθεντικών και προσωποποιημένων εμπειριών πελάτη, τη μετάβαση των εταιρειών στην ψηφιακή εποχή που αξιοποιεί τα δεδομένα και καταρρίπτει τα φυσικά σύνορα, στην εστίαση, στη βιώσιμη ανάπτυξη και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού».

Ο γενικός διευθυντής Retail Banking Ιάκωβος Γιαννακλής και ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής και επικεφαλής της γενικής διεύθυνσης Small Business Segment Δημήτρης Οικονόμου ανέλυσαν τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το πρόγραμμα για όσες επιχειρήσεις συμμετέχουν, οι οποίες:

• Εχουν πρόσβαση σε προνομιακές –αμιγώς– τραπεζικές υπηρεσίες. Μεταξύ αυτών εξασφαλίζουν χρηματοδοτήσεις με ευνοϊκούς όρους και στήριξη στην αξιοποίηση των αναπτυξιακών προγραμμάτων που έχουν προκηρυχθεί, προνομιακά επιτόκια στις καταθέσεις, καινοτόμες λύσεις στις εισπράξεις μέσω POS, αξιοποιώντας, μεταξύ άλλων, λύσεις όπως το Eurobank Smart POS και το Eurobank Payment Link, λογαριασμούς μισθοδοσίας με ευνοϊκά επιτόκια και στοχευμένα προνόμια για τους υπαλλήλους, και, αντιστοίχως, προνόμια σε ασφαλιστικά προγράμματα.

• Εξασφαλίζουν σημαντικά προνόμια σε άλλες υπηρεσίες με προνομιακή τιμολόγηση όταν θα κάνουν χρήση υπηρεσιών από επιλεγμένες τρίτες εταιρείες, για δράσεις όπως η ψηφιακή ή η ενεργειακή αναβάθμιση, η βελτίωση των λειτουργιών της επιχείρησης και η απόκτηση εξοπλισμού.

• Εχουν στήριξη για την αξιοποίηση των κονδυλίων αναπτυξιακών προγραμμάτων (Αναπτυξιακός Νόμος, ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας), τομέας στον οποίο αποδίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα τη φετινή χρονιά στο πλαίσιο του προγράμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή