Σωματεία ΑμεΑ θα στεγάσει το πρώτο κτίριο στο Ελληνικό

Σωματεία ΑμεΑ θα στεγάσει το πρώτο κτίριο στο Ελληνικό

Το 2023 αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση το πρώτο κτίριο που θα κατασκευαστεί εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, σηματοδοτώντας με τον τρόπο αυτό την έναρξη της ανάπλασης και σε επίπεδο κτιριακό

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2023 αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση το πρώτο κτίριο που θα κατασκευαστεί εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, σηματοδοτώντας με τον τρόπο αυτό την έναρξη της ανάπλασης και σε επίπεδο κτιριακό. Ο λόγος για ένα κτιριακό συγκρότημα το οποίο θα φιλοξενεί φορείς για ΑμεΑ, όπως τα σωματεία Αμυμώνη, Ερμής, Νίκη – Victor Artant και ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

Το κόστος του κτιρίου θα ανέλθει σε 15 εκατ. ευρώ και θα αναληφθεί εξ ολοκλήρου και αποκλειστικά από την ίδια τη Lamda Development. Το κτίριο θα ξεχωρίζει για τον «πράσινο» και βιώσιμο σχεδιασμό του, με στόχο να βελτιώσει την καθημερινότητα τόσο των παιδιών, όσο και των ενηλίκων με αναπηρίες. Για τον λόγο αυτό, ολόκληρη η επένδυση του Ελληνικού μελετήθηκε, σχεδιάστηκε και δημιουργείται με ειδικές προβλέψεις για ΑμεΑ. Οι εργασίες για την ανέγερση του κτιρίου, που θεωρείται διεθνές πρότυπο για τις μονάδες φροντίδας, έχουν ήδη ξεκινήσει και πρόκειται να ολοκληρωθούν εντός του 2023.

Αναμένεται να παραδοθεί το 2023 και το κόστος του έργου θα ανέλθει σε 15 εκατ. ευρώ.

Το κτίριο παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε εντός της εβδομάδας. Την εκδήλωση χαιρέτισε, με μήνυμά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τονίζοντας: «Η απόφαση της Lamda Development να προχωρήσει, με δικές της δαπάνες, στην ανέγερση ενός πρωτοποριακού κτιριακού συγκροτήματος στον χώρο του πρώην αεροδρομίου για τη στέγαση όλων αυτών των συλλόγων, αποτελεί σημαντικό βήμα τόσο για τους ευάλωτους συνανθρώπους μας και τις οικογένειές τους που συμπάσχουν, όσο και για την ορθή αξιοποίηση της περιοχής, προς όφελος πάντα της ελληνικής κοινωνίας».

Με τη σειρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου σημείωσε: «Αποφασίσαμε για λόγους συμβολικούς, αλλά και ουσιαστικούς, ότι αυτό το κτίριο για ΑμεΑ είναι το πρώτο από το οποίο θα ξεκινήσουμε τα έργα εντός του Ελληνικού». Εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό, η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, ανέφερε: «Είμαστε πλέον έμπρακτα στην εποχή που η συμπεριληπτικότητα είναι αναγκαία όχι μόνο ως ανθρωπιστικό μοντέλο που μας υπαγορεύουν ηθικοί κανόνες, αλλά ως απαραίτητη προϋπόθεση κοινωνικής ανάπτυξης και οικονομικής προόδου».

Υπενθυμίζεται ότι σε τροχιά υλοποίησης αναμένεται να τεθούν τους επόμενους μήνες και τα υπόλοιπα κτίρια που περιλαμβάνει η πρώτη φάση της επένδυσης στο Ελληνικό, συνολικού ύψους της τάξεως των 5 δισ. ευρώ. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται τα δύο εμπορικά κέντρα στη Λ. Βουλιαγμένης και το παραλιακό μέτωπο αντίστοιχα, όπως επίσης και ο πύργος κατοικιών Marina Tower.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή