Αυξάνονται τα deals και οι τιμές στα ακίνητα (αναλυτικοί πίνακες)

Αυξάνονται τα deals και οι τιμές στα ακίνητα (αναλυτικοί πίνακες)

Τι αναφέρει έρευνα της Engel & Völkers. Ποιες περιοχές είναι περιζήτητες.

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί για την αγορά ακινήτων ανασταλτικό παράγοντα να αποτελεί η έκρηξη του ενεργειακού κόστους και των τιμών πρώτων υλών, όμως, το ενδιαφέρον για την ελληνική κτηματαγορά παραμένει σε υψηλά επίπεδα τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους, όπως αναφέρει η εταιρεία συμβούλων ακινήτων Engel & Völkers σε ανάλυσή της. Κι αυτό επειδή οι ξένοι αναζητούν ικανοποιητικές αποδόσεις στην Ελλάδα λόγω και των χαμηλότερων τιμών των ακινήτων συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με την εταιρεία, ακόμη και για περιοχές που θεωρούνται πιο ακριβές, όπως η Αθηναϊκή Ριβιέρα ή τα δημοφιλή ελληνικά νησιά, οι τιμές είναι σαφώς χαμηλότερες σε σύγκριση με άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

«Ανασταλτικός παράγοντας πανευρωπαϊκά, ειδικά σε αυτή τη συγκυρία, είναι αναμφισβήτητα η αύξηση στις τιμές της ενέργειας και του κόστους των υλικών και οι πληθωριστικές πιέσεις που προβληματίζουν συνολικά την αγορά, ευελπιστώντας πάντως έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2022 να έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση με ένα νέο σημείο ισορροπίας. Σε συνέχεια ακριβώς αυτών των πιέσεων, σε όλη την Ευρώπη, έχουν τεθεί πλέον υπό αναθεώρηση προς τα κάτω οι αρχικές εκτιμήσεις για την οικονομική ανάπτυξη το 2022» αναφέρει η εταιρεία.

Για την Ελλάδα, κρίσιμο ρόλο φέτος αναμένεται να παίξει η πορεία του τουρισμού, ενώ λειτουργεί ενθαρρυντικά η έναρξη, φέτος, της σεζόν νωρίτερα, δηλαδή τον Μάρτιο, σε συνδυασμό με την αυξημένη συνδεσιμότητα της Ελλάδας με την αμερικανική αγορά.

Διαβάστε περισσότερα στο MoneyReview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή