Κροατική πλατφόρμα αγγελιών εξαγόρασε η ελληνική Spitogatos.gr

Κροατική πλατφόρμα αγγελιών εξαγόρασε η ελληνική Spitogatos.gr

Σε μια σημαντική κίνηση επέκτασης των δραστηριοτήτων της εκτός Ελλάδας προχώρησε η Spitogatos.gr.

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια σημαντική κίνηση επέκτασης των δραστηριοτήτων της εκτός Ελλάδας προχώρησε η Spitogatos.gr. Συγκεκριμένα, το δίκτυο ηλεκτρονικών αγγελιών ακινήτων προέβη στην εξαγορά της Crozilla.com, της κορυφαίας ιστοσελίδας αγγελιών ακινήτων στην Κροατία, την οποία ήλεγχε η γερμανική Immowelt. Σημειωτέον ότι με την κίνησή της αυτή η Spitogatos ενισχύει ακόμα περισσότερο την παρουσία της στην Κροατία, όπου είχε ήδη παρουσία μέσω της Indomio (www.indomio.hr). Η τελευταία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2018 και σήμερα προβάλλει πάνω από 600 μεσιτικά γραφεία και ιδιώτες, με περισσότερες από 150.000 δημοσιευμένες αγγελίες.

Πρόκειται για την Crozilla.com, την κορυφαία ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων στη χώρα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Spitogatos.gr, η εξαγορά της Crozilla.com ολοκληρώθηκε μετά το πρόσφατο λανσάρισμα του νέου ιστοτόπου, που αναπτύχθηκε πάνω στην τεχνολογία της ελληνικής εταιρείας και από την εν Ελλάδι ομάδα των μηχανικών της. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την Crozilla», λέει ο Δημήτρης Μελαχροινός, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Spitogatos, «και είμαστε σίγουροι ότι αυτή η συνεργασία θα αποφέρει μεγάλα οφέλη στους Κροάτες ιδιώτες και μεσιτικά γραφεία αλλά και στους χρήστες που ενδιαφέρονται να αγοράσουν ένα ακίνητο στην Κροατία. Η χρήση της τεχνολογικής πλατφόρμας που έχουμε αναπτύξει σε πολλές χώρες μάς επιτρέπει να επιδιώκουμε προκλήσεις που διαφορετικά δεν θα ήταν εύκολο να εκπληρωθούν».

Η Spitogatos είναι η κορυφαία ιστοσελίδα ηλεκτρονικών αγγελιών στην Ελλάδα, καθώς προσελκύει πάνω από 2 εκατομμύρια επισκέπτες μηνιαίως που βλέπουν περισσότερες από 80 εκατομμύρια σελίδες τον μήνα. Μετά την ίδρυσή της το 2006 και την αρχική ερασιτεχνική ενασχόληση των ιδρυτών της, η Spitogatos υπήρξε η πρώτη ελληνική νεοφυής εταιρεία τεχνολογίας που άντλησε κεφάλαια από venture capital fund, το 2009, και από το 2014 ανήκει στον όμιλο της Real Web, που ελέγχει, μεταξύ άλλων, την Immobiliare.it, τη No 1 ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων στην Ιταλία. Με τη σειρά της, η Real Web είναι παρούσα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, καθώς, πέραν της Ελλάδας, της Ιταλίας και πλέον και της Κροατίας, διαθέτει ιστοσελίδες προβολής ακινήτων και σε Ισπανία, Σλοβενία και Λουξεμβούργο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή