Ανάκαμψη ταξιδιών προβλέπει o όμιλος αερομεταφορών IAG

Ανάκαμψη ταξιδιών προβλέπει o όμιλος αερομεταφορών IAG

Αναμένει επιστροφή στην κερδοφορία το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο όμιλος αερομεταφορών IAG (International Airlines Group), στον οποίο ανήκουν η βρετανική BA (British Airways) και η ισπανική Iberia αλλά και η ιρλανδική Aer Lingus, είναι και ο τελευταίος από τους ευρωπαϊκούς που προβλέπει ανάκαμψη στα ταξίδια για λόγους αναψυχής και επαγγελματικούς. Εχουν προηγηθεί μέσα στην εβδομάδα η Air France – KLM και η Lufthansa. Ειδικότερα, ο όμιλος Ιnternational Airlines Group αναμένει επιστροφή στην κερδοφορία το τρέχoν δεύτερο τρίμηνο, διότι ο κλάδος των ταξιδιών πάσης φύσεως ανακάμπτει από το σοβαρότατο πλήγμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι δε αεροπορικές εταιρείες, υπό αυτές τις συνθήκες αναζωογόνησης της ζήτησης, σπεύδουν να αυξήσουν τις πτήσεις τους, τις οποίες είχαν δραστικά μειώσει εξαιτίας των περιορισμών στις μετακινήσεις, και να ανακτήσουν το χαμένο προσωπικό τους. H ΙΑG δήλωσε ακόμα ότι δεν έχει διαπιστώσει κάποια σημαντική επίπτωση από τον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία. Οπως ανέφερε σχετικά σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Financial Times, ο όμιλος αναμένει λειτουργικά κέρδη την τριμηνία Απριλίου – Ιουνίου και για το σύνολο του έτους, ευελπιστώντας να αφήσει πίσω του δύο και πλέον χρόνια με ζημίες, οι οποίες ξεπέρασαν τα 10 δισ. ευρώ.

«Η ζήτηση ανακάμπτει δυναμικά», τονίζει ο επικεφαλής της IAG, Λουίς Γκαγιέγο. Εν τω μεταξύ, μία εκ των εταιρειών του ομίλου, η British Airways, καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες να επανεκκινήσει τις δραστηριότητές της. Υπάρχει σοβαρή έλλειψη εργαζομένων, διότι πάμπολλοι είχαν απολυθεί επί πανδημίας, και τώρα έχει υποχρεωθεί να ακυρώσει πτήσεις και να περιορίσει τον αριθμό τους έως τον Ιούνιο. Χθες η IAG αναθεώρησε ελαφρώς προς τα κάτω τα σχέδια ανάκαμψης λόγω λειτουργικών δυσκολιών, με αύξηση των προγραμμάτων πτήσεων στο 80% των προ πανδημίας επιπέδων φέτος, από το 85% προηγουμένως. Το πρώτο τρίμηνο είχε λειτουργικές ζημίες μετά φόρων στα 787 εκατ. ευρώ έναντι 1,1 δισ. ευρώ προ ενός έτους. Τέλος, τα έσοδά της αυξήθηκαν στα 3,4 δισ. ευρώ, από 968 εκατ. ευρώ το 2021.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή