Δωρεά έξι πυροσβεστικών οχημάτων από την Alpha Bank σε εθελοντικούς συλλόγους

Δωρεά έξι πυροσβεστικών οχημάτων από την Alpha Bank σε εθελοντικούς συλλόγους

Την ισχυρή δέσμευσή της για την προστασία του περιβάλλοντος στο πλαίσιο και της διαχρονικής δράσης της τράπεζας «Μαζί, με στόχο το περιβάλλον» υλοποιεί η Alpha Bank

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ισχυρή δέσμευσή της για την προστασία του περιβάλλοντος στο πλαίσιο και της διαχρονικής δράσης της τράπεζας «Μαζί, με στόχο το περιβάλλον» υλοποιεί η Alpha Bank, στηρίζοντας έμπρακτα τις τοπικές κοινωνίες στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, με τη δωρεά πυροσβεστικών οχημάτων σε εθελοντικούς συλλόγους πυροσβεστών και την οικονομική υποστήριξη του έργου δασοπυρόσβεσης σε περιοχές της χώρας. Σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο, παρουσία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστου Στυλιανίδη, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Alpha Bank, Βασίλειος Ράπανος, παρέδωσε έξι πυροσβεστικά οχήματα, ενισχύοντας τον στόλο οχημάτων των συλλόγων εθελοντικών δυνάμεων δασοπροστασίας και διάσωσης Προκοπίου και Καρύστου Ευβοίας, του εθελοντικού συλλόγου πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου – Περαχώρας, της ομάδας αντιμετώπισης καταστροφών 4×4 Μεσσηνίας, των εθελοντικών δυνάμεων δασοπυρόσβεσης και διάσωσης/κλιμάκιο Ροδόπολης Αττικής και της εθελοντικής ομάδας Καπανδριτίου Πολυδενδρίου Αττικής.

Με τη δωρεά των έξι πυροσβεστικών οχημάτων, ο όμιλος συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση της επιχειρησιακής ικανότητας και της ασφάλειας των εθελοντικών μονάδων, οι οποίες επιχειρούν στις περιφέρειες της πατρίδας μας που δοκιμάζονται σκληρότερα από την κλιματική αλλαγή. Την ασφαλιστική κάλυψη των οχημάτων που δωρήθηκαν έχει αναλάβει η Generali Hellas, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας της με την τράπεζα, εντάσσοντας τη συγκεκριμένη δράση στο πλάνο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και την ευαισθητοποίηση σχετικά με την κλιματική αλλαγή.

Mε αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής το 2018 και με σκοπό την ενίσχυση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος, η Alpha Bank προχώρησε σε χορηγία ύψους 325.000 ευρώ για την αγορά μέσων ατομικής προστασίας και συγκεκριμένα 2.000 κρανών. Επίσης, το καλοκαίρι του 2021 ενίσχυσε με είδη πρώτης ανάγκης τους πληγέντες από τις πυρκαγιές στην Εύβοια και στην Αττική, μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή