Μνημόνιο κατανόησης Grid Telecom – Cinturion για οπτικές ίνες

Μνημόνιο κατανόησης Grid Telecom – Cinturion για οπτικές ίνες

Μνημόνιο κατανόησης με την Cinturion Corp, διεθνή πάροχο δικτύων οπτικών ινών που αναπτύσσονται υποθαλάσσια και επίγεια, υπέγραψε η θυγατρική του ΑΔΜΗΕ, Grid Telecom.

1' 52" χρόνος ανάγνωσης

Μνημόνιο κατανόησης με την Cinturion Corp, διεθνή πάροχο δικτύων οπτικών ινών που αναπτύσσονται υποθαλάσσια και επίγεια, υπέγραψε η θυγατρική του ΑΔΜΗΕ, Grid Telecom. Η Cinturion έχει αναπτύξει το ανοιχτής πρόσβασης (σημ.: είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται από πολυάριθμους χρήστες) καλωδιακό σύστημα οπτικής ίνας TEAS (Trans Europe Asia System). Πρόκειται για το πιο εξελιγμένο υποθαλάσσιο και επίγειο δίκτυο διεθνών διασυνδέσεων, το οποίο προσφέρει υψηλές ταχύτητες, αξιοπιστία και ασφάλεια. Η συνεργασία της Cinturion με την Grid Telecom θα επιτρέψει την ανάπτυξη των υποθαλάσσιων καλωδιακών συστημάτων TEAS στον ελλαδικό χώρο και κατ’ επέκταση τη μετάδοση δεδομένων με τεχνολογία αιχμής διεθνούς εμβέλειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το TEAS αποτελείται από δύο ξεχωριστές συνδέσεις κατά μήκος της Μεσογείου, που συνδέουν τη Μέση Ανατολή μέσω πολλαπλών διαδρομών κατά μήκος της Αραβικής Χερσονήσου και ακόμη μίας όδευσης στον κόλπο της Ακαμπα και της Ερυθράς Θάλασσας. Αποτελεί το πρώτο σύστημα διπλής διαδρομής του είδους του, που παρέχει νέες υπηρεσίες για την ανάπτυξη κέντρων δεδομένων (data centers) και επιτρέπει ευρυζωνικές προσβάσεις χαμηλής καθυστέρησης μετάδοσης δεδομένων στις αγορές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Ινδίας.

Για την ανάπτυξη του καλωδιακού συστήματος TEAS.

«Η συνεργασία της Cinturion με την Grid Telecom θα παρέχει τις πιο προηγμένες, ασφαλείς και καινοτόμες τεχνολογίες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω της Ελλάδας, εξυπηρετώντας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για διεθνείς τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις υψηλής ποιότητας», δήλωσε ο Bill Marra, ανώτερος εμπορικός διευθυντής της Cinturion.

«Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Cinturion και θέτουμε τις βάσεις για την υλοποίηση του καινοτόμου καλωδιακού συστήματος TEAS στην Ελλάδα. Το σύστημα αυτό θα φέρει ακόμη μία εναλλακτική διεθνή όδευση στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου, ενισχύοντας τον στρατηγικό ρόλο της Κρήτης ως διεθνούς τηλεπικοινωνιακού κόμβου», δήλωσε ο Γιώργος Ψυρρής, διευθυντής της Grid Telecom.

Η Grid Telecom, ως «όχημα» του ΑΔΜΗΕ για την παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε εθνικούς και διεθνείς παρόχους, διαθέτει εγχώριο δίκτυο οπτικών ινών που ξεπερνάει τα 4.000 χλμ. και αναμένεται να ξεπεράσει τα 6.000 χλμ. μέσα στην επόμενη πενταετία, παράλληλα με την ολοκλήρωση των ηλεκτρικών διασυνδέσεων που υλοποιεί ο διαχειριστής. Η θυγατρική του ΑΔΜΗΕ προσφέρει ήδη πολλαπλή οπτική διασυνδεσιμότητα μεταξύ της Κρήτης και της ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ αξιοποιώντας τη δικτυακή υποδομή της σε Ιταλία, Βαλκάνια και Κεντρική Ευρώπη ενισχύει διαρκώς τη θέση της ως ένας από τους βασικότερους ουδέτερους κόμβους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών πανευρωπαϊκά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT