Στην τελική ευθεία η εισαγωγή στο Χ.Α. της «Μπλε Κέδρος»

Στην τελική ευθεία η εισαγωγή στο Χ.Α. της «Μπλε Κέδρος»

Την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου εισαγωγής της «Μπλε Κέδρος» στο Χρηματιστήριο πρόκειται να ανακοινώσει μετά τα μέσα της επόμενης εβδομάδας η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

1' 49" χρόνος ανάγνωσης

Την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου εισαγωγής της «Μπλε Κέδρος» στο Χρηματιστήριο πρόκειται να ανακοινώσει μετά τα μέσα της επόμενης εβδομάδας η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η ανώνυμη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ) είναι νομικά υποχρεωμένη, όπως όλες οι εταιρείες αυτού του καθεστώτος, να εισαχθεί σε δημόσια αγορά προκειμένου να διατηρήσει τα φορολογικά και άλλα προνόμια που έχουν. Για την «Μπλε Κέρδος» η τελευταία προθεσμία εκπνέει στα τέλη του τρέχοντος μηνός. Να σημειωθεί πως έχουν ήδη ληφθεί αναβολές για την εισαγωγή της. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η «Μπλε Κέδρος» σχεδιάζει να προχωρήσει, πέραν της εισαγωγής των μετοχών, και σε δημόσια εγγραφή αλλά και ιδιωτική τοποθέτηση ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου της.

Υπενθυμίζεται πως η «Μπλε Κέδρος» έγινε ευρύτερα γνωστή από ξενοδοχείο της στην περιοχή Μακρυγιάννη, το ύψος του οποίου προκάλεσε αντιδράσεις εξαιτίας της γειτνίασης με την Ακρόπολη. Η σχετική υπόθεση αναφέρεται ακόμα ως εκκρεμότητα της εταιρείας στο ενημερωτικό δελτίο εισαγωγής της στο Χ.Α.

Εγκρίνεται την άλλη εβδομάδα το ενημερωτικό δελτίο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Τον Δεκέμβριο το χαρτοφυλάκιο της «Μπλε Κέδρος» αποτελείτο από συνολικά 33 ακίνητα, αξίας της τάξεως των 100 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την εταιρεία. Από αυτά, τα 20 είναι μισθωμένα και 10 είναι οικόπεδα και αγροτεμάχια. Μία από τις τελευταίες κινήσεις της εταιρείας ήταν η απόκτηση, στις αρχές του 2022, διατηρητέου κτιρίου στην οδό Ασκληπιού 96 στα Εξάρχεια. Το ακίνητο αποκτήθηκε σε πλειστηριασμό έναντι 200.000 ευρώ. Είχε προηγηθεί η αγορά τριών αγροτεμαχίων στη θέση Λεύκη Ελαφονήσου στη Λακωνία, συνολικής επιφάνειας 13,8 στρεμμάτων και κόστους 390.000 ευρώ.

Κατά τη χρήση του 2021 τα έσοδα από μισθώματα ανήλθαν σε 4,75 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 37,1% συγκριτικά με τα 3,47 εκατ. του 2020. Η αύξηση αυτή οφείλεται στη σημαντική υστέρηση εσόδων το 2020 λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας και τη στήριξη προς τις πληγείσες επιχειρήσεις, ιδίως εκείνες του τουρισμού. Κέρδη ενέγραψε, ωστόσο, και από την αναπροσαρμογή της αξίας των ακινήτων της και συγκεκριμένα κατά 16,2 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 5,3 εκατ. ευρώ το 2020. Συνολικά τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 20,6 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 2,714 εκατ. Τα προσαρμοσμένα κέρδη χωρίς τα κέρδη από την αναπροσαρμογή της αξίας των ακινήτων διαμορφώθηκαν σε σχεδόν 4 εκατ. ευρώ, από 2,65 εκατ. το 2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT