ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιατί η Goldman Sachs ποντάρει στην Beyonce

Σύμφωνα με την Κέιτι Κοχ, γενική διευθύντρια επενδύσεων για δημόσιες μετοχές, η Beyonce και άλλοι δημοφιλείς καλλιτέχνες είναι αδιάβλητοι απέναντι σε μια επερχόμενη ύφεση

Γιατί η Goldman Sachs ποντάρει στην Beyonce

Καθώς η προσπάθεια της Fed να ελέγξει τον πληθωρισμό παρασύρει μετοχές και ομόλογα, επενδυτές σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να καταλάβουν ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να παίξουν αμυντικά στις αγορές εν μέσω ανησυχιών ότι έρχεται ύφεση.

Στο πλαίσιο αυτό, υψηλόβαθμο στέλεχος της Goldman Sachs Asset Management έχει μια παράξενη ιδέα: επενδύστε στην Beyonce.

Σύμφωνα με την Κέιτι Κοχ, γενική διευθύντρια επενδύσεων για δημόσιες μετοχές, η Beyonce και άλλοι δημοφιλείς καλλιτέχνες είναι αδιάβλητοι απέναντι σε μια επερχόμενη ύφεση.

Για παράδειγμα, στο χαρτοφυλάκιο επενδύσεων της δημοφιλούς τραγουδίστριας περιλαμβάνονται μετοχές σε εταιρείες που διοργανώνουν ζωντανές συναυλίες σε ΗΠΑ και Ευρώπη. 

Παρόλο που η Live Nation Entertainment υπέστη βαρύ πλήγμα κατά το περσινό lockdown λόγω του κορωνοϊού, η Κοχ αναφέρει ότι η εταιρεία τα πήγε πολύ καλά κατά την προηγούμενη ύφεση και μάλιστα αύξησε τα έσοδα της τη διετία 2008-2009.

Διαβάστε περισσότερα στο moneyreview.gr