Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή του Δήμου Χαϊδαρίου – Aνοίγει ο δρόμος για τη μεταβίβαση στον Γ. Προκοπίου

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή του Δήμου Χαϊδαρίου – Aνοίγει ο δρόμος για τη μεταβίβαση στον Γ. Προκοπίου

32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απέρριψε το Συμβούλιο της Επικρατείας τις προσφυγές του Δήμου Χαϊδαρίου οι οποίες, εφόσον γίνονταν δεκτές, θα δημιουργούσαν επιπλοκές στην πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Ανοίγει έτσι ο δρόμος για την μεταβίβαση τους σε σχήμα συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου.

Ωστόσο, η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί αφού ειδική διαχείριση που πραγματοποιεί την πώληση εισπράξει απαιτήσεις ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο προκειμένου να μπορέσει να αποζημιώσει και τους εργαζόμενους.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τη νομική διαδικασία του πτωχευτικού που έχει ακολουθηθεί ο αγοραστής αποκτά σε δύο τμήματα, ένα από την Ειδική διαχείριση κι άλλο ένα από την εταιρεία ακινήτων του Δημοσίου, τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά ελεύθερα υποχρεώσεων.

Πηγή: moneyreview.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή