Με ληξιπρόθεσμα χρέη το 25% των επιχειρήσεων

Με ληξιπρόθεσμα χρέη το 25% των επιχειρήσεων

Νέο γύρο ιδιωτικού χρέους δημιουργεί ο τερματισμός των μέτρων στήριξης προς τις επιχειρήσεις τα οποία είχαν ληφθεί λόγω της πανδημίας

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο γύρο ιδιωτικού χρέους δημιουργεί ο τερματισμός των μέτρων στήριξης προς τις επιχειρήσεις τα οποία είχαν ληφθεί λόγω της πανδημίας. Σύμφωνα με έρευνα γνώμης που πραγματοποίησε η εταιρεία Pulse για λογαριασμό του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), σχεδόν μία στις τέσσερις επιχειρήσεις (23%) έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις των οποίων την πληρωμή έχει καθυστερήσει. Μάλιστα, το 52% όσων έχουν καθυστερήσει τις πληρωμές δηλώνει ότι δεν θα μπορέσει να τις τακτοποιήσει τους επόμενους μήνες, ενώ το 61% δήλωσε επίσης ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας αυξήθηκαν οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεών τους. Το 9% έχει ζητήσει δάνειο για να καλύψει τις ανάγκες του το τελευταίο διάστημα. Από όσους υπέβαλαν πρόσφατα αίτημα δανειοδότησης, οι έξι στους δέκα εισέπραξαν αρνητική απάντηση (57%) και μόνον ένας στους πέντε έλαβε θετική απάντηση. Eπίσης το 60% απάντησε ότι η λειτουργία των επιχειρήσεών τους έχει επηρεαστεί πολύ ή αρκετά από τις ανατιμήσεις. Ειδικά από την αύξηση του ενεργειακού κόστους δηλώνει ότι έχει επηρεαστεί το 59%.

Με βάση και τα παραπάνω, δεν είναι τυχαίο ότι μόλις το 18% αναμένει η πορεία της επιχείρησής του να είναι καλύτερη το επόμενο εξάμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο εξάμηνο. Το 35% αναμένει ότι θα είναι χειρότερη και το 34% ίδια.

Τέλος, στο ερώτημα εάν σε περίπτωση νόσησης και απουσίας από την εργασία έχουν οι επιχειρηματίες του δείγματος επαρκείς πόρους για την κάλυψη των άμεσων προσωπικών τους αναγκών, το 41% απάντησε αρνητικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή