Motor Oil: Υπερτριπλασιάστηκαν το α΄ τρίμηνο τα καθαρά κέρδη

Motor Oil: Υπερτριπλασιάστηκαν το α΄ τρίμηνο τα καθαρά κέρδη

Σημαντική αύξηση ενοποιημένων μεγεθών κατέγραψε η Motor Oil κατά το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς.

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική αύξηση ενοποιημένων μεγεθών κατέγραψε η Motor Oil κατά το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ενδιάμεσες συνοπτικές οικονομικές καταστάσεις πρώτου τριμήνου, ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε σε 3,2 δισ. ευρώ από 1,88 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2021. Τα μεικτά αποτελέσματα ενισχύθηκαν κατά 113%, σε 348,8 εκατ. ευρώ, με την αντίστοιχη άνοδο στα κέρδη προ φόρων να είναι σε ποσοστό 184%, σε 252,4 εκατ. ευρώ.

Η καθαρή κερδοφορία της Motor Oil υπερτριπλασιάστηκε το πρώτο τρίμηνο του 2022 σε 197 εκατ. ευρώ από περίπου 65 εκατ. ευρώ το συγκρινόμενο διάστημα του 2021. Ο όμιλος εμφανίζει συσσωρευμένα κέρδη 1,1 δισ. ευρώ, το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων διαμορφώνεται σε 1,4 δισ. ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις τοποθετούνται σε 3,9 δισ. ευρώ. Από το σύνολο των πωλήσεων του ομίλου, το 43% προέρχεται από την Ελλάδα, ενώ με περίπου 15% και περίπου 6% συνεισφέρουν η Σιγκαπούρη και η Τουρκία. Οι πωλήσεις από τη Λιβύη, την Ιταλία και τη Σαουδική Αραβία κυμαίνονται από 5% έως 4,3%.

Εφθασαν τα 197 εκατ. ευρώ από περίπου 65 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Η διοίκηση της Motor Oil προτείνει στην ερχόμενη ετήσια τακτική γενική συνέλευση τη διανομή συνολικού μεικτού μερίσματος για τη χρήση 2021 ποσού 99.704.682 ευρώ (ή ποσού 0,90 ευρώ ανά μετοχή). Σημειώνεται ότι έχει ήδη καταβληθεί και αναγνωρισθεί ως μεικτό προμέρισμα χρήσης 2021 ποσό 22.156.596 ευρώ (ή ποσό 0,20 ευρώ ανά μετοχή) από τον Νοέμβριο του 2021, ενώ το υπόλοιπο 0,70 ευρώ ανά μετοχή θα πληρωθεί και θα αναγνωρισθεί στη χρήση 2022.

Σχετικά με την εγκατάσταση του πλωτού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Κόρινθο, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil, Πέτρος Τζαννετάκης, κατά την τηλεδιάσκεψη αναλυτών τον περασμένο Απρίλιο, η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στο τέλος της χρονιάς.

Στο μέτωπο των επενδύσεων, φέτος η Motor Oil αναμένεται να δαπανήσει 175 εκατ. ευρώ, με το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού να αφορά την ολοκλήρωση της κατασκευής και τη λειτουργία μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του συγκροτήματος κατεργασίας νάφθας, και την έναρξη κατασκευής μιας νέας μονάδας συμπαραγωγής ισχύος και θερμότητας υψηλής απόδοσης, ύψους 60 εκατ. ευρώ, για την αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος των μονάδων συμπαραγωγής του διυλιστηρίου σε 142 MW (από 85 MW) με σκοπό τη διασφάλιση της ενεργειακής αυτονομίας του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή