Μικρές απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

Μικρές απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μικρές απώλειες έκλεισαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς επικράτησε νευρικότητα, με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στην πολιτική σκηνή της Βρετανίας και την πρόταση μομφής κατά του πρωθυπουργού και στα μεγέθη που θα ανακοινώσει η Ουάσιγκτον για την αμερικανική οικονομία, συμπεριλαμβανομένου του πληθωρισμού του Μαΐου.

Παράλληλα, οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στις κρίσιμες αποφάσεις που αναμένεται να ανακοινώσει αύριο η ΕΚΤ μετά τη συνεδρίασή της στο Αμστερνταμ. Ετσι, ο πανευρωπαϊκός δείκτης EuroStoxx 600 έκλεισε με ελαφρά υποχώρηση 0,3% και τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας με τον δείκτη του κλάδου να κλείνει με πτώση 1,2%.

Στον αντίποδα, οι μετοχές των εταιρειών ορυχείων, πετρελαίου και φυσικού αερίου με τον δείκτη του κλάδου να κλείνει με κέρδη 1,2%. Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τη βρετανική αγορά, είχε ψύχραιμη αντίδραση στην πρόταση μομφής κατά του πρωθυπουργού με τον δείκτη FTSE 100 του Λονδίνου να κλείνει με οριακές απώλειες 0,12%.

Μικρές σχετικά ήταν και οι απώλειες του δείκτη Xetra DAX της Φρανκφούρτης που έκλεισε με υποχώρηση 0,66%, αν και στη Γερμανία μεσολάβησαν δυσοίωνες ειδήσεις όπως η υποχώρηση των βιομηχανικών παραγγελιών τον Απρίλιο που ήταν μεγαλύτερη από τις προβλέψεις.

Τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας.

Ομοίως ο δείκτης CAC 40 του Παρισιού έκλεισε με απώλειες 0,74% και ο FTSE MIB του Μιλάνου με απώλειες 0,81%. Ο επίσης πανευρωπαϊκός αλλά μικρότερος δείκτης EuroStoxx 50 έκλεισε με απώλειες 0,82%.

Εν αναμονή, άλλωστε, των αποφάσεων της ΕΚΤ, υποχώρησαν χθες οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, με εκείνες των γερμανικών bunds να σημειώνουν πτώση 4,1 μονάδων βάσης στο 1,288%. Στην αντίθετη κατεύθυνση οι αποδόσεις των δεκαετών του βρετανικού δημοσίου που σημείωσαν άνοδο στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά ετών στο 2,265%.

Ανοδικά κινήθηκαν για μια ακόμη ημέρα οι τιμές του πετρελαίου με το αργό Δυτικού Τέξας να κυμαίνεται το βράδυ στα 119,58 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 0,74% και το Brent στα 120,36 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας άνοδο 0,71%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή