Πιέσεις στις αγορές με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Πιέσεις στις αγορές με το βλέμμα στην ΕΚΤ

Νευρικότητα επικράτησε χθες στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα στις σημερινές αποφάσεις της ΕΚΤ, αλλά και στα αναμενόμενα για την Παρασκευή στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νευρικότητα επικράτησε χθες στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα στις σημερινές αποφάσεις της ΕΚΤ, αλλά και στα αναμενόμενα για την Παρασκευή στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Το κλίμα στην αγορά παραμένει εύθραυστο, καθώς επικρατεί ανησυχία για το ενδεχόμενο το αυξημένο κόστος δανεισμού να πλήξει την οικονομική ανάπτυξη.

Eτσι ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με μικρές απώλειες 0,08%, ενώ ο Xetra DAX της Φρανκφούρτης και ο CAC 40 κατέγραψαν μεγαλύτερες απώλειες, κλείνοντας με υποχώρηση 0,76% και 0,8% αντιστοίχως. Παράλληλα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης EuroStoxx 600 έκλεισε με απώλειες 0,7%. Το κλίμα βάρυνε η προειδοποίηση της Credit Suisse ότι το δεύτερο τρίμηνο αναμένεται να παρουσιάσει ζημίες, με αποτέλεσμα την υποχώρηση της μετοχής της κατά σχεδόν 7%. Πτώση 8% σημείωσε άλλωστε χθες η μετοχή ενός ακόμη κολοσσού, της ναυτιλιακής AP Moeller Maersk, καθώς η άρση των περιορισμών και η χαλάρωση των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα αναμένεται να περιορίσει τον ναύλο για τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων. Τη μεγαλύτερη πτώση ανάμεσα στις μετοχές του EuroStoxx 600 σημείωσε εκείνη της Wizz Air, που βρέθηκε σε ελεύθερη πτώση 9,3% όταν ο ουγγρικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους ανακοίνωσε ζημία για το 2022.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης EuroStoxx 600 έκλεισε με απώλειες 0,7%.

Κι ενώ πτωτικά κινούνταν μέχρι αργά το βράδυ και η Wall Street, οι τιμές του πετρελαίου συνέχισαν και χθες την ανοδική τους πορεία. Το αργό Δυτικού Τέξας κυμαινόταν το βράδυ στα 121,77 δολάρια το βαρέλι, έχοντας σημειώσει άνοδο περίπου 2% και καταγράφοντας τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών, ενώ το brent κυμαινόταν το βράδυ στα 122,40 δολάρια το βαρέλι. Είχε προηγηθεί η δήλωση του υπουργού Ενέργειας των Αραβικών Εμιράτων ότι οι τιμές του «μαύρου χρυσού» θα εξακολουθήσουν να κινούνται ανοδικά, δεδομένου ότι αίρονται τα περιοριστικά μέτρα στην Κίνα και η ζήτηση από την ενεργοβόρα οικονομία θα εκτοξευθεί και πάλι. Η δήλωσή του συνέπεσε με την είδηση ότι στις ΗΠΑ μειώθηκαν τα αποθέματα βενζίνης, ενώ η ζήτηση συνεχίζει την ανοδική της πορεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή