Την Τρίτη η πρεμιέρα της Μπλε Κέδρος στο Χ.Α.

Την Τρίτη η πρεμιέρα της Μπλε Κέδρος στο Χ.Α.

Συνολικά έσοδα της τάξεως των 16,2 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ από τη δημόσια εγγραφή του 16,7% του μετοχικού της κεφαλαίου, η οποία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 8 Ιουνίου και καλύφθηκε πλήρως.

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά έσοδα της τάξεως των 16,2 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ από τη δημόσια εγγραφή του 16,7% του μετοχικού της κεφαλαίου, η οποία ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 8 Ιουνίου και καλύφθηκε πλήρως. Η εταιρεία διέθεσε συνολικά 7,2 εκατ. μετοχές (επί συνόλου 43,2 εκατ.), με την τελική τιμή διάθεσης να διαμορφώνεται σε 2,25 ευρώ/μετοχή, λίγο πάνω από την ελάχιστη τιμή των 2,18 ευρώ, όπως αυτή είχε οριστεί στο πλαίσιο του σχετικού εύρους (2,18 έως 2,45 ευρώ).

Στο πλαίσιο αυτό, η Μπλε Κέδρος των αδελφών Ευμορφίδη, οι οποίοι θα διατηρήσουν ποσοστό 37,5% έκαστος στην εταιρεία (από 45% πριν από τη δημόσια εγγραφή), αναμένεται να αποτελέσει την έκτη επενδυτική εταιρεία ακινήτων (ΑΕΕΑΠ) που εισαγάγει τις μετοχές της στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά την Prodea Investments, την Trastor, την Briq Properties, την Intercontinental International και την Premia Properties, η οποία πρόσφατα ολοκλήρωσε τον μετασχηματισμό της σε ΑΕΕΑΠ. Με βάση το σχετικό χρονοδιάγραμμα, οι μετοχές της Μπλε Κέδρος θα ξεκινήσουν να διαπραγματεύονται στο Χ.Α. στις 14 Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι εκτός από το 16,7%, έχει διατεθεί επιπλέον ποσοστό 8,3% της εταιρείας, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, με αγοραστές των μετοχών τρεις επιχειρηματίες, δύο από την Ελλάδα κι έναν από τη Γερμανία. Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της έκδοσης, πέραν της έκθεσης της εταιρείας στον τομέα των ξενοδοχείων πόλης, που αναμένεται να καταγράψουν σημαντική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, διαδραμάτισε και η αναφορά του κ. Μιχάλη Ευμορφίδη στην πρόθεση διανομής ποσοστού 65% των προς διάθεση κερδών της εταιρείας για τα πρώτα πέντε χρόνια από την εισαγωγή της Μπλε Κέδρος. Πρόκειται για ποσοστό σημαντικά υψηλότερο συγκριτικά με το 50%, που είναι το ελάχιστο όριο που ορίζει ο νόμος για τις ΑΕΕΑΠ. Πάντως, με δεδομένο ότι ο κ. Ευμορφίδης δεν συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, θα πρέπει να αιτηθεί ο ίδιος κάτι τέτοιο, ως μεγαλομέτοχος της Μπλε Κέδρος.

Είναι η έκτη επενδυτική εταιρεία ακινήτων (ΑΕΕΑΠ) που εισάγει τις μετοχές της στο Χρηματιστήριο.

Η εταιρεία διαθέτει χαρτοφυλάκιο αποτελούμενο από 34 ακίνητα, εκ των οποίων τα 24 είναι κτίρια και τα υπόλοιπα 10 οικόπεδα – γήπεδα. Κατά κύριο λόγο η εταιρεία εκμισθώνει τα ακίνητά της σε εταιρείες συμφερόντων του κ. Μιχάλη Ευμορφίδη, όπως η Cocomat και η Hotel Cluster. Από τα ακίνητα εισοδήματος της Μπλε Κέδρος, το 91,2% βρίσκεται στην Αττική και αφορά 10 καταστήματα (κυρίως της αλυσίδας Cocomat), δύο γραφεία, έξι ξενοδοχεία, τρία οικιστικά ακίνητα, δύο βιομηχανικά ακίνητα, τρία διατηρητέα και έναν σταθμό αυτοκινήτων.

Το τελευταίο αυτό ακίνητο βρίσκεται στην περιοχή του Μακρυγιάννη, στη συμβολή των οδών Φαλήρου και Δημητρακοπούλου και πρόκειται να μετατραπεί σε ξενοδοχείο, δυναμικότητας 117 δωματίων. Πρόκειται για μια επένδυση της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 8 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από τα έσοδα της δημόσιας εγγραφής των μετοχών της εταιρείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή