Τι πιστεύουν οι Ευρωπαίοι για την Κοινή Αγροτική Πολιτική

Τι πιστεύουν οι Ευρωπαίοι για την Κοινή Αγροτική Πολιτική

Σχεδόν οι μισοί Ευρωπαίοι θεωρούν ότι ένας από τους κύριους στόχους της ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική) είναι η διασφάλιση της επισιτιστικής επάρκειας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου για την αγροτική πολιτική της Ε.Ε.

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν οι μισοί Ευρωπαίοι θεωρούν ότι ένας από τους κύριους στόχους της ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική) είναι η διασφάλιση της επισιτιστικής επάρκειας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Ευρωβαρόμετρου για την αγροτική πολιτική της Ε.Ε. Περισσότεροι από τους μισούς, το 55%, θεωρούν ότι η ΚΑΠ πρέπει επίσης να συμβάλει στη διαμόρφωση λογικών τιμών για τους καταναλωτές.

Οι έξι στους δέκα Ευρωπαίους εκτιμούν ότι η «κύρια αποστολή» της ΚΑΠ είναι η εξασφάλιση ασφαλών, υγιεινών και υψηλής ποιότητας τροφίμων. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί Ευρωπαίοι δεν έχουν σαφή εικόνα για το τι ακριβώς είναι η Κοινή Αγροτική Πολιτική – η μόνη απόλυτα κοινή πολιτική που εφαρμόζουν τα κράτη-μέλη και στην οποία πηγαίνει ένα μεγάλο τμήμα του κοινοτικού προϋπολογισμού. Ετσι, επτά στους δέκα Ευρωπαίους αναφέρουν ότι «έχουν ακούσει» για τη στήριξη που λαμβάνουν οι αγρότες μέσω της ΚΑΠ, αλλά το 61% απαντά ότι δεν γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες.

Μόνο το 9% αναφέρει ότι γνωρίζει λεπτομέρειες για την ΚΑΠ. Σχεδόν τα δύο τρίτα των Ευρωπαίων, το 67%, εκτιμούν ότι οι αγρότες πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο που εργάζονται έτσι ώστε να καταπολεμηθεί η κλιματική αλλαγή. Είναι εντυπωσιακό ότι ακόμη και εν μέσω της παρούσας κρίσης έξι στους δέκα πολίτες της Ε.Ε. εμφανίζονται πρόθυμοι να πληρώσουν 10% περισσότερο για τα τρόφιμα αρκεί να παράγονται με τρόπο που περιορίζει το αποτύπωμα άνθρακα για το περιβάλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή