Πράσινο φως για την εισαγωγή των μετοχών της Dimand στο Χ.Α.

Πράσινο φως για την εισαγωγή των μετοχών της Dimand στο Χ.Α.

Τα funds Latsco και Orasis θα καλύψουν έως 25% των νέων τίτλων

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικούς «συμπαίκτες» αναμένεται να εξασφαλίσει η Dimand Real Estate στο πλαίσιο της εισαγωγής των μετοχών της στο Χρηματιστήριο. Ειδικότερα, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι το επενδυτικό σχήμα Latsco της κ. Μαριάννας Λάτση και το επενδυτικό fund Orasis του κ. Τζορτζ Ελιοτ έχουν δεσμευτεί να καλύψουν ποσοστό έως 25% των νέων μετοχών που θα εκδοθούν στο πλαίσιο της δημόσιας προσφοράς. Το σχετικό ποσοστό θα διαμορφωθεί μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας, καθώς ενδέχεται να υπάρξει υπερκάλυψη της προσφοράς. Χθες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς άναψε το πράσινο φως για την εισαγωγή των μετοχών της Dimand Real Estate στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς ενέκρινε το σχετικό ενημερωτικό δελτίο. Η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων θα διαθέσει 6.538.100 νέες κοινές μετοχές, που θα διατεθούν μέσω δημόσιας προσφοράς και ιδιωτικής τοποθέτησης. Συνολικά στο επενδυτικό κοινό θα διατεθεί το 35% του μετοχικού κεφαλαίου, ενώ στόχος είναι η άντληση τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ, που θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση του σημαντικού επενδυτικού προγράμματος που υλοποιεί η Dimand αυτή την περίοδο. Οσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, η περίοδος της δημόσιας εγγραφής αναμένεται να ξεκινήσει προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Η Dimand έχει θέσει σε τροχιά υλοποίησης ένα ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα που προβλέπει την ανάπτυξη ακινήτων συνολικής εκτιμώμενης αξίας 1 δισ. ευρώ. Παράλληλα, σε συνεργασία με το αμερικανικό επενδυτικό fund ΗΙG και την Premia Properties διεκδικεί το project Skyline της Alpha Bank, που αφορά τον μετασχηματισμό της θυγατρικής Alpha Αστικά Ακίνητα, με την παράλληλη αξιοποίηση ακινήτων συνολικής αξίας της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, αυτή την περίοδο η Dimand προχωρεί τις διαδικασίες για την έναρξη σειράς νέων επενδύσεων, η κατασκευή των οποίων προβλέπεται να ξεκινήσει προς το τέλος του έτους και τις αρχές του 2023. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η ανάπλαση της έκτασης της πρώην χαρτοβιομηχανίας Softex στον Βοτανικό, ένα έργο της τάξεως των 120 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο των 50 στρεμμάτων αγοράστηκε το 2021. Παράλληλα, η Dimand προχωρεί και την αδειοδοτική διαδικασία για την ανακατασκευή του πρώην Μινιόν στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο απέκτησε πριν από λίγους μήνες αντί ποσού 26 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων θα διαθέσει 6.538.100 νέες κοινές μετοχές – Στόχος, η άντληση τουλάχιστον 100 εκατ.

Στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας βρίσκεται και το έργο για την ανάπτυξη ενός συγκροτήματος αποτελούμενου από σειρά κτιρίων γραφείων και κατοικιών, συνολικής επιφάνειας 57.450 τ.μ., στις εγκαταστάσεις της πρώην ΒΕΛΚΑ, στη βιομηχανική ζώνη του Φαλήρου. Πρόκειται για επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ, την οποία προωθεί σε συνεργασία με την Avax Development και μέλη της οικογένειας Ιωάννου, στην οποία ανήκει η έκταση των 19 στρεμμάτων.

Παράλληλα, η Dimand σχεδιάζει νέα έργα ανάπτυξης σε τρία ακίνητα που διαθέτει στον Αγιο Διονύσιο του Πειραιά, σε κοντινή απόσταση από τις πρώην εγκαταστάσεις της καπνοβιομηχανίας «Παπαστράτος», την ανάπλαση των οποίων ολοκλήρωσε πρόσφατα μέσω της δημιουργίας τριών συγκροτημάτων γραφείων. Μεταξύ των πιθανών χρήσεων για τα νέα ακίνητα που σχεδιάζει να αναπτύξει είναι τα εξυπηρετούμενα διαμερίσματα, καθώς έχει ήδη κατασκευάσει και πωλήσει ένα τέτοιο ακίνητο στην περιοχή. Αγοραστής ήταν η Premia Properties.

Σημαντική κρίνεται και η στρατηγική συνεργασία της Dimand με την EBRD. Το κοινό σχήμα των δύο εταιρειών υλοποιεί την επένδυση για την ανακατασκευή του Πύργου του Πειραιά, σε συνεργασία με την Prodea Investments. Παράλληλα, οι εν λόγω εταιρείες εγκαινίασαν πρόσφατα το Moxy Athens City, το πρώτο ξενοδοχείο της αλυσίδας Marriott στην Αθήνα, στην οδό Σταδίου 65, στην πλ. Ομονοίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή