Δημόσια προσφορά για μετοχές της Dimand

Δημόσια προσφορά για μετοχές της Dimand

Επενδυτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη 15 έργων ακίνητης περιουσίας ύψους 500 εκατ. ευρώ έχει θέσει σε τροχιά υλοποίησης η Dimand Real Estate

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδυτικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη 15 έργων ακίνητης περιουσίας ύψους 500 εκατ. ευρώ έχει θέσει σε τροχιά υλοποίησης η Dimand Real Estate. Μάλιστα, εξ αυτών, περί τα 435 εκατ. ευρώ των δαπανών θα καλυφθούν από ίδια κεφάλαια και τραπεζική χρηματοδότηση. Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στο ενημερωτικό δελτίο για την εισαγωγή των μετοχών της εταιρείας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, από τα καθαρά έσοδα ύψους 92,7 εκατ. ευρώ, που προσδοκά να αντλήσει η εταιρεία, το μεγαλύτερο ποσό, ήτοι 50,9 εκατ. ευρώ, θα διατεθεί για την αποπληρωμή πιστωτικής σύμβασης με τη Eurobank. Πρόκειται για την ανοικτή πιστωτική γραμμή που είχε χορηγήσει το αμερικανικό επενδυτικό fund HIG. Ενα επιπλέον ποσό 28 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθεί για τη χρηματοδότηση του υφιστάμενου προγράμματος ανάπτυξης της εταιρείας, ενώ 13,83 εκατ. ευρώ θα αξιοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της αγοράς νέων ακινήτων εντός της επόμενης διετίας.

Η δημόσια εγγραφή των μετοχών της εταιρείας γίνεται με την έκδοση 6.538.100 νέων μετοχών, με ανώτατη τιμή διάθεσης τα 15 ευρώ ανά μετοχή (και όχι χαμηλότερα από 10,7 ευρώ/μετοχή). Μεταξύ των επενδυτών περιλαμβάνονται η Latsco, το οικογενειακό επενδυτικό fund της κ. Μαριάννας Λάτση και το Orasis Fund του κ. Τζορτζ Ελιοτ. Με βάση τους όρους της προσφοράς, η εταιρεία Latsco θα επενδύσει 15 εκατ. ευρώ για την απόκτηση ποσοστού 5,35% της Dimand και η Orasis έως 10 εκατ. ευρώ για την απόκτηση ενός ποσοστού που θα κυμανθεί μεταξύ 2,86% και 3,57% της εταιρείας, ανάλογα με την πορεία της ζήτησης για τις νέες μετοχές της Dimand. Η δημόσια προσφορά θα ξεκινήσει στις 29 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί την 1η Ιουλίου, ενώ οι μετοχές θα ξεκινήσουν να διαπραγματεύονται στο Χ.Α. την 6η Ιουλίου.

Θα ξεκινήσει στις 29 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί την 1η Ιουλίου – Latsco και Orasis Fund μεταξύ των επενδυτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Dimand βρίσκεται στη διαδικασία οριστικής απόκτησης μιας σειράς νέων ακινήτων (έχουν υπογραφεί σχετικά προσύμφωνα), τα οποία σχεδιάζει να αναπτύξει. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει βιομηχανικό ακίνητο στον Βοτανικό, αποτελούμενο από τρία βιομηχανικά κτίρια. Για την αγορά του θα απαιτηθούν 14,2 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, η εταιρεία συμφώνησε πριν από λίγους μήνες να αποκτήσει το συγκρότημα του παλαιού εργοστασίου του ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη, επί της οδού 26ης Οκτωβρίου 47. Η εταιρεία έχει υπογράψει προσύμφωνο για το 50% του ακινήτου των 25.211 τ.μ. αντί 5,1 εκατ. ευρώ και διαπραγματεύεται την απόκτηση και του υπόλοιπου 50%. Στόχος είναι η ανάπτυξη ενός κτιρίου μεικτής χρήσης.

Παράλληλα, η Dimand θα προχωρήσει και στην απόκτηση του συνόλου των ιδιοκτησιών της Folli Follie στο κτίριο του πρώην Minion στο κέντρο της Αθήνας, με το συνολικό ύψος της επένδυσης να ξεπερνάει τα 30 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία δρομολογεί και την αξιοποίηση του οικοπέδου της πρώην ΒΕΛΚΑ στο Φάληρο, μέσω της εταιρείας 3V, στην οποία σήμερα διαθέτει ποσοστό 36,6%, το οποίο προβλέπεται να αυξηθεί σε 55% (βάσει της υφιστάμενης συμφωνίας). Παράλληλα, διατηρεί τη δυνατότητα να αυξήσει ακόμα περισσότερο τη συμμετοχή της στην εν λόγω εταιρεία σε 68,3%. Στην έκταση σχεδιάζει επένδυση 100 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη συγκροτήματος κτιρίων γραφείων και κατοικιών, συνολικού μεγέθους 57.500 τ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή