Κέντρο Πληροφορικής στη Θεσσαλονίκη από την Deutsche Telekom

Κέντρο Πληροφορικής στη Θεσσαλονίκη από την Deutsche Telekom

Οι εργασίες του Telekom IT hub έχουν ήδη ξεκινήσει με επαγγελματίες στην Πληροφορική που μεταφέρονται σταδιακά από το εξωτερικό, ενώ συνολικά θα προσληφθούν περισσότερα από 200 άτομα

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του ΟΤΕ, τον Δεκέμβριο του 2021, για επενδύσεις της τάξεως των 3 δισ. ευρώ έως το 2027 σε δίκτυα οπτικής ίνας και της συνάντησης, τον περασμένο Φεβρουάριο, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη του διευθύνοντα συμβούλου της Deutsche Telekom, Tim Höttges, ο βασικός μέτοχος του ομίλου τηλεπικοινωνιών προχώρησε στη δημιουργία Κέντρου Πληροφορικής και Λογισμικού στη Θεσσαλονίκη. Οι εργασίες του Telekom IT hub έχουν ήδη ξεκινήσει με επαγγελματίες στην Πληροφορική που μεταφέρονται σταδιακά από το εξωτερικό, ενώ συνολικά θα προσληφθούν περισσότερα από 200 άτομα. Το κέντρο θα καλύψει τις ανάγκες στην Τεχνολογία Πληροφορικής και Επικοινωνιών της εταιρείας στην Γερμανία, παρέχοντας υπηρεσίες πληροφορικής και λογισμικού.

Οπως ανακοινώθηκε χθες, πολύ σημαντική για την υλοποίηση της επένδυσης ήταν η συμβολή του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς ενεργοποίησε τον κρατικό μηχανισμό και επιτάχυνε τις διαδικασίες για την ίδρυση και εγκατάσταση της εταιρείας στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, διευκόλυνε την άμεση μεταφορά και μετεγκατάσταση των IT experts, εξασφαλίζοντας την άδεια διαμονής. Παράλληλα, υπήρξε στενή συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο Εξωτερικών για τη διευκόλυνση της εισόδου τους στη χώρα και το αρμόδιο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και την ΗΔΙΚΑ για την καταγραφή τους στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και κοινωνικής ασφάλισης, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψής τους. Σημειώνεται ότι η DT επέλεξε την Ελλάδα για τη δημιουργία του hub λόγω και των γεωπολιτικών εξελίξεων, ενώ καταλυτικό ρόλο διαδραμάτισε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση ολοκλήρωσε πολύ γρήγορα τα προαπαιτούμενα προκειμένου να είναι σε θέση να εργαστούν στην Ελλάδα οι ΙΤ experts με καταγωγή από τρίτες χώρες.

Θα προσληφθούν περισσότερα από 200 άτομα.

«Επιλέξαμε την Ελλάδα για την ίδρυση του Telekom IT hub τόσο για το επίπεδο και την κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας όσο και για την έμπρακτη υποστήριξη που παρέχει η πολιτεία στις επενδυτικές πρωτοβουλίες. Ευχαριστώ θερμά την πολιτική ηγεσία της χώρας, ιδίως του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, για τις ταχύτατες και συντονισμένες δράσεις, χάρη στις οποίες το Telekom IT hub στη Θεσσαλονίκη έγινε πραγματικότητα», ανέφερε ο Peter Leukert, Deutsche Telekom Group CIO και CEO της Telekom IT.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή