Ελληνική βιομηχανία: Με ισχυρές αντοχές στις κρίσεις

Ελληνική βιομηχανία: Με ισχυρές αντοχές στις κρίσεις

Η μεταρρύθμιση της αγοράς ενέργειας είναι απαραίτητη για να εξασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας

1' 35" χρόνος ανάγνωσης

Ανθεκτική στις κρίσεις έχει αποδειχθεί η ελληνική βιομηχανία, αλλά χρειάζεται ενίσχυση και μεγέθυνση των επιχειρήσεων για το μέλλον, είπε ο γενικός διευθυντής του κλάδου χαλκού της ElvalHalcor, Πάνος Λώλος, στην ομιλία του στο 26o Συνέδριο του Economist (26th Annual Economist Government Roundtable) και πρόσθεσε ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι κατάλληλες μεταρρυθμίσεις και ενισχύσεις για να αναπτυχθούν περισσότερες επιχειρήσεις στα πρότυπα της ElvalHalcor.

Στο πάνελ με θέμα «Ελλάδα: ποια κίνητρα είναι τα πιο κρίσιμα για να τονωθούν οι επενδύσεις;», όπου συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης, ο γενικός διευθυντής του κλάδου χαλκού της ElvalHalcor Πάνος Λώλος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Χάρης Σαχίνης και η γενική οικονομική διευθύντρια του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Πηνελόπη Λαζαρίδου αναδείχθηκαν οι αναγκαίες συνθήκες για την τόνωση των επενδύσεων στη χώρα.

Στη συζήτηση αναλύθηκαν οι κλάδοι που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ελκυστικότητα, τα καινοτόμα επενδυτικά εργαλεία που γίνονται διαθέσιμα για τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις, με κυριότερο όλων το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς και οι ευκαιρίες που δημιουργούνται από τις επενδύσεις σε έργα με όρους βιώσιμης ανάπτυξης.

Στην παρέμβασή του ο κ. Λώλος τόνισε ότι η ελληνική παραγωγική βιομηχανία έχει επιτύχει σημαντικές νίκες στις διεθνείς αγορές, βασιζόμενη αποκλειστικά στις δικές της δυνάμεις, καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες επιβίωσης μέσα από αναδιαρθρώσεις, ενίσχυση της καινοτομίας, της τεχνολογίας και της εξωστρέφειας προκειμένου να αντεπεξέλθει στις διαδοχικές κρίσεις.

Η ElvalHalcor αποτελεί ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα, καθώς κατάφερε υπό αντίξοες συνθήκες να αναπτυχθεί περαιτέρω και να αποκτήσει ένα ιδιαίτερα σημαντικό αποτύπωμα στην ελληνική οικονομία, που την κατατάσσει μεταξύ των λίγων εθνικών πρωταθλητών.

Οπως τόνισε ο κ. Λώλος, «η χώρα έχει ανάγκη από πολλές ακόμα επιχειρήσεις σαν την ElvalHalcor και για τον σκοπό αυτό απαιτούνται οι κατάλληλες μεταρρυθμίσεις και ενισχύσεις». Και συνέχισε τονίζοντας ότι «η μεταρρύθμιση της αγοράς ενέργειας είναι απαραίτητη για να εξασφαλιστεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, ενώ και τα διαθέσιμα χρηματοοικονομικά εργαλεία πρέπει να ενισχυθούν για να επιτρέψουν την περαιτέρω μεγέθυνση των επιχειρήσεων που χρειάζεται η χώρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT