Κτίριο για την PwC αναπτύσσει η Dimand

Κτίριο για την PwC αναπτύσσει η Dimand

Επένδυση ύψους της τάξεως των 50-55 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη ενός νέου κτιρίου γραφείων, πιστοποιημένου κατά LEED Gold, ξεκινά αυτή την περίοδο η Dimand Real Estate, η οποία χθες έκανε «πρεμιέρα» στο Χρηματιστήριο Αθηνών

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επένδυση ύψους της τάξεως των 50-55 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη ενός νέου κτιρίου γραφείων, πιστοποιημένου κατά LEED Gold, ξεκινά αυτή την περίοδο η Dimand Real Estate, η οποία χθες έκανε «πρεμιέρα» στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η εταιρεία έχει συμφωνήσει για την κατασκευή των νέων κεντρικών γραφείων της PwC στην Ελλάδα, σε μια έκταση 11 στρεμμάτων στη Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι. Πρόκειται για ένα από τα τελευταία, αν όχι το τελευταίο ελεύθερο οικόπεδο με πρόσοψη στη Λ. Κηφισίας στην ευρύτερη περιοχή, το οποίο αποκτήθηκε από την Dimand πριν από λίγους μήνες.

Πωλητής ήταν η οικογένεια Αντωνίου (κατασκευαστές κατοικιών), με τον Δημ. Ανδριόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της Dimand, να εκμυστηρεύεται σε σχετική χθεσινή εκδήλωση ότι επιχειρούσε να αποκτήσει την έκταση αυτή από το 2007, έχοντας χτυπήσει την πόρτα των ιδιοκτητών σε τουλάχιστον τέσσερις διαφορετικές περιστάσεις μέχρι να αποσπάσει θετική απάντηση στο τέλος του 2021.

Σύμφωνα με τη συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών, η Dimand θα αναλάβει την κατασκευή ενός συγκροτήματος γραφείων, συνολικής επιφάνειας ανωδομής 11.000 τ.μ. (και 22.500 τ.μ. συνολικά), αποτελούμενο από δίδυμα κτίρια επιφάνειας 5.500 τ.μ. έκαστο. Η PwC θα μισθώσει το σύνολο του συγκροτήματος για περίοδο 10 ετών, με δικαίωμα ανανέωσης για επιπλέον 10 έτη. Οσον αφορά το ύψος του μισθώματος, εκτιμάται ότι κινείται πέριξ των 26 ευρώ/τ.μ., ελαφρώς χαμηλότερο από πρόσφατες πράξεις στην ευρύτερη περιοχή, που κινούνται από 27 έως 29 ευρώ/τ.μ.

Επένδυση 55 εκατ. και συμφωνία 10ετούς μίσθωσης – Πρεμιέρα χθες για τη μετοχή της Dimand στο Χ.Α.

Παράλληλα, όπως ανέφερε χθες ο κ. Ανδριόπουλος, «με δεδομένο ότι το κτίριο έχει εξασφαλισμένα έσοδα από ενοίκια για τουλάχιστον 10 χρόνια, τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία αναζήτησης αγοραστή – επενδυτή, καθώς δεν επιθυμούμε να δραστηριοποιηθούμε στον τομέα της εκμετάλλευσης ακινήτων». Αυτή την περίοδο η Dimand αναμένει προσφορές από τέσσερις κατασκευαστικές εταιρείες για την υλοποίηση της πρώτης φάσης της ανάπτυξης. Με βάση τη συμφωνία με την PwC, τα νέα γραφεία θα πρέπει να έχουν παραδοθεί προς χρήση στις αρχές του 2024 (18 μήνες).

Η εταιρεία συμβούλων PwC αναμένεται να συγκεντρώσει στο νέο συγκρότημα τις υπηρεσίες που σήμερα στεγάζει σε τρία διαφορετικά κτίρια. «Τα νέα γραφεία υπηρετούν τον στόχο που έχουμε θέσει να είμαστε μια εταιρεία κλιματικής ουδετερότητας έως το 2030», ανέφερε ο Μάριος Ψάλτης, διευθύνων σύμβουλος της PwC. Σύμφωνα με τον ίδιο, προβλέπονται μεγαλύτεροι κοινόχρηστοι χώροι (εσωτερικοί και εξωτερικοί), όπως επίσης και ειδικά διαμορφωμένοι συνεργατικοί χώροι φιλοξενίας για τους πελάτες, τους συνεργάτες αλλά και για εκπαιδευτικά ιδρύματα, ερευνητικά προγράμματα κ.ά. «Ο κόσμος της εργασίας αλλάζει. Το ίδιο και η έννοια “γραφείο”.

»Στην PwC περνάμε από τη θεωρία στην πράξη. Σχεδιάζουμε τους χώρους εργασίας του μέλλοντος ώστε να βελτιώσουμε την εργασιακή καθημερινότητα των ανθρώπων μας και να τους υποστηρίξουμε να εργαστούν με νέους τρόπους».

Εν τω μεταξύ, χθες, με αφορμή την έναρξη της διαπραγμάτευσης των μετοχών της Dimand στο Χ.Α., το Latsco Family Office, συμφερόντων Μαριάννας Λάτση, επιβεβαίωσε την απόκτηση ποσοστού 5,35% της εταιρείας, επενδύοντας 15 εκατ. ευρώ. Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι «η επένδυση στην Dimand αποτελεί για το Latsco Family Office μια τοποθέτηση στρατηγικού χαρακτήρα στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων που, παράλληλα με τις άλλες υφιστάμενες και σχεδιαζόμενες επενδύσεις στον χώρο του real estate, θα διαμορφώσει το συνολικό χαρτοφυλάκιο του Family Office σε αυτόν τον τομέα οικονομικής δραστηριότητας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT