Νέο εργοστάσιο από την ιαπωνική Daikin στο Λοτζ της Πολωνίας

Νέο εργοστάσιο από την ιαπωνική Daikin στο Λοτζ της Πολωνίας

Επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ πραγματοποιεί η ιαπωνική εταιρεία Daikin Ευρώπης για την κατασκευή νέου εργοστασίου στο Λοτζ της Πολωνίας, το οποίο θα αποτελεί την πρώτη βάση παραγωγής της εκεί.

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ πραγματοποιεί η ιαπωνική εταιρεία Daikin Ευρώπης για την κατασκευή νέου εργοστασίου στο Λοτζ της Πολωνίας, το οποίο θα αποτελεί την πρώτη βάση παραγωγής της εκεί. Tο νέο εργοστάσιο θα κατασκευάζει οικιακές αντλίες θερμότητας, ενώ η λειτουργία του τοποθετείται τον Ιούλιο του 2024. Παράλληλα, κανονικά θα συνεχίσει η λειτουργία των ευρωπαϊκών βάσεων παραγωγής της Daikin στο Βέλγιο, στην Τσεχία και τη Γερμανία. Η επένδυση υπερβαίνει πλέον τα επίπεδα των 840 εκατ. ευρώ, που περιλαμβάνονται στο σχέδιο στρατηγικής διαχείρισης Fusion 25 της Daikin Europe που ανακοινώθηκε πέρυσι, και των νέων επενδύσεων σε υφιστάμενα εργοστάσια. Αθροιστικά και με την επένδυση στην Πολωνία, οι συνολικές επενδύσεις του ομίλου στη Γηραιά Ηπειρο θα φθάσουν τα 1,25 δισ. ευρώ έως το 2025. Στο πλαίσιο του Fusion 25 συγκεκριμένα, η Daikin εστιάζει στην Ευρώπη ως περιφέρεια υψίστης προτεραιότητας για την επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα της θέρμανσης με αντλίες θερμότητας ειδικά υπό το πρίσμα της ευρωπαϊκής πολιτικής για δραστική μείωση των εκπομπών ρύπων.

Η μονάδα θα κατασκευάζει οικιακές αντλίες θερμό- τητας – Στα 300 εκατ. ευρώ το ύψος της επένδυσης.

Ο Τοσιτάκα Τσουμπούτσι, πρόεδρος της Daikin Ευρώπης, δήλωσε τα εξής: «Ως ηγέτιδα εταιρεία στην ευρωπαϊκή αγορά αντλιών θερμότητας, η Daikin απαντάει στην πρόκληση για τη διευκόλυνση της κοινωνικής μετάβασης από τους λέβητες ορυκτών καυσίμων. Για τον σκοπό αυτό ενισχύουμε τις δυνατότητες ανάπτυξης προϊόντων και εξυπηρέτησης, ιδρύοντας νέο εργοστάσιο στην Πολωνία. Αυτό το εργοστάσιο θα έχει τη μεγαλύτερη δυναμικότητα στον όμιλο Daikin Ευρώπης ως προς την παραγωγή αντλιών θερμότητας για συστήματα θέρμανσης. Με αυτή την επένδυση στοχεύουμε στην επίτευξη του μεγαλύτερου μεριδίου της αγοράς σε κάθε μία από τις σημαντικές για μας χώρες». Την περασμένη δεκαετία η ευρωπαϊκή αγορά αντλιών θερμότητας αναπτύχθηκε με ταχείς ρυθμούς και με πωλήσεις άνω του 1 εκατομμυρίου μονάδων ετησίως το 2021. Ο Πάτρικ Γκρόμπεζ, γενικός διευθυντής της μονάδας θέρμανσης και ΑΠΕ της Daikin Ευρώπης, υπογραμμίζει πως «με την πράσινη συμφωνία οι Ευρωπαίοι ηγέτες χάραξαν σαφή πορεία, ώστε η Ευρώπη να γίνει μία κλιματικά ουδέτερη ήπειρος έως το 2050».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή