Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Έρχεται τροπολογία για πλαφόν στο κέρδος των κλιματιστικών

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Έρχεται τροπολογία για πλαφόν στο κέρδος των κλιματιστικών

Μετά την ανακοίνωση του προγράμματος αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών, καταγράφηκαν φαινόμενα αισχροκέρδειας.

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύριο, Τρίτη 12 Ιουλίου, αναμένεται να κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή, με την οποία θα μπει πλαφόν στο περιθώριο κέρδους για τα κλιματιστικά, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη.

Όπως εξήγησε, αυτό γίνεται γιατί παρατηρήθηκαν φαινόμενα αισχροκέρδειας, ιδιαίτερα με την ανακοίνωση του προγράμματος για την αντικατάσταση παλιών συσκευών – δηλαδή καταγράφηκε πολύ μεγάλη αύξηση στην τιμή των κλιματιστικών σε πολλά καταστήματα, γεγονός το οποίο ο υπουργός χαρακτήρισε «απαράδεκτο».

«Άρα και τα κλιματιστικά θα συμπεριληφθούν στην συγκεκριμένη διάταξη. Και προφανώς σε αυτές τις περιπτώσεις εκτός από την επιβολή προστίμων δεν θα δοθεί η επιδότηση» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του στον ρ/σ Πρώτο Πρόγραμμα

Σε ό,τι αφορά την αισχροκέρδεια στην αγορά, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι η αρμόδια υπηρεσία κάνει ασταμάτητα ελέγχους και βάζει πρόστιμα σχεδόν κάθε μέρα. «Έχουμε βάλει το νόμιμο πλαφόν στο περιθώριο κέρδους και προσπαθούμε να σφίξουμε την αγορά όσο μπορούμε περισσότερο» ανέφερε. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή