Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: ερώτηση για συντονισμό μετόχων στην Intrakat

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: ερώτηση για συντονισμό μετόχων στην Intrakat

Επιστολή προς τους νέους βασικούς μετόχους της Intrakat, που εισήλθαν στο μετοχικό της κεφάλαιο τις προηγούμενες ημέρες, απέστειλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

2' 0" χρόνος ανάγνωσης

Επιστολή προς τους νέους βασικούς μετόχους της Intrakat, που εισήλθαν στο μετοχικό της κεφάλαιο τις προηγούμενες ημέρες, απέστειλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Με την επιστολή, η οποία φέρει ημερομηνία 12 Ιουλίου, η Επιτροπή διερευνά κατά πόσον υπάρχει συντονισμός ενεργειών μεταξύ των μετόχων. Κάτι το οποίο εφόσον υφίστατο θα σήμαινε την υποχρέωση υποβολής δημόσιας πρότασης εκ μέρους τους προς τους υπόλοιπους μετόχους της εισηγμένης για την απόκτηση των μετοχών τους.

Συγκεκριμένα ερωτά κατά πόσον «υφίστανται συμφωνίες συνεργασίας μεταξύ των προσώπων, φυσικών και νομικών, που ανακοίνωσαν ότι αγόρασαν μετοχές είτε μεταξύ τους είτε με τα φυσικά πρόσωπα που τις ελέγχουν είτε με την Intracom». Ερωτά επίσης, αν έχουν κοινές επενδύσεις, αν ενεργούν συντονισμένα σύμφωνα με τον νόμο για τη δημόσια πρόταση ή αν όφειλαν να κάνουν ανακοίνωση μεταβολής δικαιωμάτων ψήφου στο παρελθόν.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη 5 Ιουλίου έπειτα από μια μακρά περίοδο κατά την οποία κυκλοφορούσαν πληροφορίες περί ενδεχόμενης εξαγοράς της, το 61% του μετοχικού κεφαλαίου της απέκτησε εντέλει νέους ιδιοκτήτες. Ειδικότερα, η Intracom πούλησε το 31,70% της Intrakat που κατείχε στη Winex Investments, εταιρεία συμφερόντων των κ. Μπάκου, Καϋμενάκη και Εξάρχου έναντι 2,95 ευρώ ανά μετοχή ή συνολικού τιμήματος περίπου 70,2 εκατ. ευρώ.

Πηγές της Winex επιβεβαίωσαν τη λήψη της επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως η απάντηση θα είναι προδήλως αρνητική, «αφού ουδεμία τέτοια συμφωνία συντονισμού ή ενέργεια υφίσταται».

Την Τρίτη 5 Ιουλίου είχε γίνει επίσης γνωστό πως οι εφοπλιστές Ηλίας Γκότσης και Κώστας Αγγέλου απέκτησαν περίπου το 30% του κατασκευαστικού ομίλου. Πιο συγκεκριμένα, οι έως τότε μέτοχοι της Intrakat κ. Λαζαράκης, Στασινόπουλος και Σουρέτης, πούλησαν το 15,7% της εταιρείας στον κ. Γκότση, ενώ στελέχη της επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένου του κ. Θεοδωρίδη, πούλησαν ποσοστό 13,6% στον εφοπλιστή κ. Αγγέλου.

Ολες οι συναλλαγές έγιναν στην τιμή των 2,95 ευρώ ανά μετοχή. Ο Δημήτρης Κούτρας διατήρησε το ποσοστό του στην Intrakat, το οποίο ανέρχεται στο 8,1% και διακρατείται από την Adamas, ενώ η Intracom Holdings διατήρησε στην Intrakat ποσοστό συμμετοχής 5,09%.

Η γνωστοποίηση έγινε από την ίδια την Intracom Holdings, που μέσω και της θυγατρικής της εταιρείας Intracom Technologies κατείχε το μεγαλύτερο πακέτο μετοχών στην εισηγμένη κατασκευαστική. Την ίδια μέρα ο Αλέξανδρος Εξάρχου, που συμμετέχει στη Winex Investments και έχει προταθεί ως διευθύνων σύμβουλος στην αυριανή γενική συνέλευση των μετόχων της Intrakat, σχολιάζοντας τη συναλλαγή δήλωσε πως «είμαστε βέβαιοι ότι θα πείσουμε όλους τους μετόχους, παλαιούς και νέους, να στηρίξουν την πρότασή μας και το πλάνο μας για τη νέα εποχή της Intrakat».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT