Φωτοβολταϊκό πάρκο στην Προσοτσάνη Δράμας από την Cero

Φωτοβολταϊκό πάρκο στην Προσοτσάνη Δράμας από την Cero

Tην έναρξη των εργασιών ενός φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 100 MW στην Προσοτσάνη Δράμας ανακοίνωσε χθες η Cero Generation (Cero), επενδυτής ηλιακής ενέργειας που δραστηριοποιείται σε όλη την Ευρώπη.

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην έναρξη των εργασιών ενός φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 100 MW στην Προσοτσάνη Δράμας ανακοίνωσε χθες η Cero Generation (Cero), επενδυτής ηλιακής ενέργειας που δραστηριοποιείται σε όλη την Ευρώπη. Το έργο –γνωστό ως Project Delfini– είναι το πρώτο ηλιακό έργο στην Ελλάδα με ιδιωτικό συμφωνητικό πώλησης της παραγόμενης ενέργειας, παρέχοντας βεβαιότητα εσόδων χωρίς επιδότηση για το περιουσιακό στοιχείο, φιλοδοξώντας παράλληλα να προσφέρει στους τελικούς καταναλωτές πρόσβαση σε φθηνότερη, καθαρή ενέργεια. Βοηθώντας στην παροχή καθαρής ενέργειας σε κοινότητες και επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, το έργο θα επιταχύνει την πρόοδο προς τους στόχους της χώρας να φτάσει το 70% του μεριδίου των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώνεται τοπικά έως το 2030. Σημειώνεται πως το έργο θα κατασκευάσει η κοινοπραξία των εταιρειών Ameresco Energy Hellas S.A., θυγατρική εταιρεία της Ameresco Inc. και Sunel Group.

Είναι το πρώτο ηλιακό έργο στην Ελλάδα με ιδιωτικό συμφωνητικό πώλησης της παραγόμενης ενέργειας.

Η έναρξη των εργασιών πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδ. Γεωργιάδη, καθώς και του υφυπουργού Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νικόλαου Ταγαρά. Η παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης και παραγόντων της πολιτείας σηματοδοτεί τον ζωτικό ρόλο που θα παίξει το έργο στη μετάβαση της πράσινης ενέργειας της χώρας μας. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας δήλωσε πως η επένδυση της Cero Generation αποτελεί ακόμα μια ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, ενώ συμβάλλει παράλληλα στην περαιτέρω ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) στη χώρα μας. Είναι χαρακτηριστικό, όπως ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας, πως τα τελευταία τρία χρόνια έχουν εγκατασταθεί 5.000 MW νέων ΑΠΕ στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα η χώρα μας να έχει κέρδος 1,5 δισ. ευρώ από τη μείωση εισαγωγών φυσικού αερίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή