Επιβραδύνει τον ρυθμό προσλήψεων, επενδύσεων​​​​​​ η Alphabet

Επιβραδύνει τον ρυθμό προσλήψεων, επενδύσεων​​​​​​ η Alphabet

Aκόμα και ο κολοσσός της Alphabet, μητρικής της Google, δεν δείχνει να μένει αλώβητος από τη γενικευμένη αναταραχή που προκαλεί ο πληθωρισμός και η κρίση στην ενέργεια

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aκόμα και ο κολοσσός της Alphabet, μητρικής της Google, δεν δείχνει να μένει αλώβητος από τη γενικευμένη αναταραχή που προκαλεί ο πληθωρισμός και η κρίση στην ενέργεια. Οπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Alphabet/Google, Σουντάρ Πιτσάι, σε ηλεκτρονική επικοινωνία με τις υπαλλήλους του, θα υπάρξει μία επιβράδυνση στον ρυθμό των προσλήψεων, αλλά και των επενδύσεων κατά τη διάρκεια του 2023. Το κείμενο, το οποίο περιήλθε σε γνώση του ειδησεογραφικού δικτύου του CNBC, τονίζει ότι, «όπως όλες οι επιχειρήσεις, έτσι κι εμείς δεχόμαστε τις επιπτώσεις από τα οικονομικά προβλήματα, οπότε χρειάζεται να λειτουργήσουμε ακόμα περισσότερο με επιχειρηματικό κριτήριο και μεγαλύτερη ταχύτητα, με ευκρινέστερη στόχευση και μεγαλύτερη ζέση από όσο τις καλές εποχές». Εξαρχής ο Σουντάρ Πιτσάι παραδέχθηκε ότι η αβεβαιότητα αναφορικά με τις διεθνείς οικονομικές προτεραιότητες είναι προτεραιότητα για τη διοίκηση της εταιρείας του.

Λόγω των επιπτώσεων που προκαλούν ο πληθωρισμός και η κρίση στην ενέργεια.

Αξίζει να αναφερθεί πως αρχής γενομένης από την 1η Ιανουαρίου φέτος, η τιμή της μετοχής της Αlphabet έχει εξασθενήσει κατά 21%, συμπαρασυρόμενη, ουσιαστικά, και από τις υπόλοιπες εταιρείες της υψηλής τεχνολογίας. Κι αυτό διότι το επενδυτικό κοινό επιλέγει να απομακρυνθεί από μετοχές οι οποίες αποτέλεσαν την κινητήρια δύναμη του ζωηρού αγοραστικού ενδιαφέροντος της περασμένης δεκαετίας. Η Alphabet υστέρησε έναντι των προβλέψεων για τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και η γενική οικονομική διευθύντριά της, Ρουθ Πόρατ, προειδοποίησε ότι και τα επόμενα τρίμηνα δεν θα είναι εύκολα. Η αύξηση πωλήσεων την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου ανασχέθηκε στο 23% σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2021. Το πρώτο τρίμηνο του 2021 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 34%, συμπίπτοντας με την περίοδο επανεκκίνησης της οικονομίας μετά την άρση των περιορισμών της πανδημίας του κορωνοϊού. Πάντως, ακόμα και με τη γενικευμένη αστάθεια, ο Σουντάρ Πιτσάι υπενθύμισε πως το τωρινό δεύτερο τρίμηνο η Alphabet προχώρησε σε 10.000 προσλήψεις. «Δεδομένης της προόδου, την οποία επιτύχαμε από τις αρχές του χρόνου και μέχρι σήμερα, θα ανακόψουμε ταχύτητα έως την εκπνοή του, ενώ παράλληλα θα στηρίζουμε τις σημαντικότερες ευκαιρίες μας», έγραψε στο κείμενό του. «Κυρίως θα στοχεύσουμε στη στελέχωση των τμημάτων μηχανικών και τεχνικών και στην κάλυψη και άλλων θέσεων καίριας σημασίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή