Λειτουργικά κέρδη 714 εκατ. για Nokia το δεύτερο τρίμηνο

Λειτουργικά κέρδη 714 εκατ. για Nokia το δεύτερο τρίμηνο

Λειτουργικά κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων της αγοράς ανακοίνωσε χθες ο φινλανδικός όμιλος κινητής τηλεφωνίας και εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών Nokia, κυρίως χάρη στην πολύ ζωηρή ζήτηση για τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς.

1' 18" χρόνος ανάγνωσης

Λειτουργικά κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων της αγοράς ανακοίνωσε χθες ο φινλανδικός όμιλος κινητής τηλεφωνίας και εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών Nokia, κυρίως χάρη στην πολύ ζωηρή ζήτηση για τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς. Συν τοις άλλοις ανέφερε πως αναμένει ενδείξεις για άμβλυνση των ελλείψεων σε ημιαγωγούς σε παγκόσμια κλίμακα. Μετά την ανακοίνωση αυτή, η τιμή της μετοχής της φινλανδικής εταιρείας ενισχυόταν 4%, για να κλείσει χθες με επιπλέον κέρδη της τάξεως του 9%. Η έλλειψη ημιαγωγών, που ξεκίνησε στην κορύφωση της πανδημίας του κορωνοϊού το 2020, έχει επηρεάσει δυσμενώς σειρά βιομηχανικών κλάδων, συμπεριλαμβανομένων των τηλεπικοινωνιών. Η Nokia χθες δήλωσε πως αναμένει οι πιέσεις από αυτή τη συνθήκη να υποχωρήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2022 και κατά το πρώτο ήμισυ του επομένου έτους.

Οι καθαρές πωλήσεις της αυξήθηκαν 11% στα 5,87 δισ. ευρώ, έναντι εκτιμήσεων για 5,60 δισ. ευρώ.

«Η συνολική πορεία στον κλάδο των ημιαγωγών είναι θετική για την ώρα, αλλά συνεχίζουμε να έχουμε περιορισμούς στο β΄ τρίμηνο», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Nokia, Πέκα Λούντμαρκ. Η ζήτηση για επεξεργαστές αναμένεται να εξασθενήσει εντός των προσεχών μηνών και ο λόγος είναι πως οι πωλήσεις σε έξυπνα κινητά τηλέφωνα και σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές ελαττώθηκαν, αναθερμαίνοντας την προσφορά προς άλλους κλάδους. Κατά τις εκτιμήσεις, το 2022 οι πωλήσεις κινητών θα περισταλούν 7,1% εν συγκρίσει με αρχικές προβλέψεις για αύξηση 2,2%. Το δεύτερο τρίμηνο τα λειτουργικά κέρδη της Nokia ενισχύθηκαν στα 714 εκατ. ευρώ από τα 682 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις για 636,52 εκατ. ευρώ. Οι καθαρές πωλήσεις της αυξήθηκαν 11% στα 5,87 δισ. ευρώ, έναντι εκτιμήσεων για 5,60 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT