Συνεργασία της ΑΒ Βασιλόπουλος με την πλατφόρμα Wolt

Συνεργασία της ΑΒ Βασιλόπουλος με την πλατφόρμα Wolt

Στόχος, η παράδοση παραγγελιών εντός 40 λεπτών, έξι ημέρες την εβδομάδα

2' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μάχη του quick commerce, της παράδοσης δηλαδή παραγγελιών σε χρόνο λιγότερο της μιας ώρας, επιδιώκει να κερδίσει η ΑΒ Βασιλόπουλος, μάχη που εντάσσεται σε έναν γενικευμένο πόλεμο μεριδίων ανάμεσα στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, με τις μεγάλες όμως ηλεκτρονικές πλατφόρμες και τη μικρή λιανική να διεκδικούν επίσης κομμάτι από την ίδια «πίτα». Χθες η ΑΒ Βασιλόπουλος, αλυσίδα που βρίσκεται στην πρώτη τριάδα των σούπερ μάρκετ στη χώρα, ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας της με τη Wolt για την παράδοση των παραγγελιών εντός 40 λεπτών. Αυτή δεν είναι η πρώτη συνεργασία της ΑΒ με ηλεκτρονική πλατφόρμα, αλλά η τρίτη. Ομως μέσω αυτής αναμένει περισσότερο από κάθε άλλη φορά να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την παρουσία της στις ηλεκτρονικές πωλήσεις και στο quick commerce.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από πέρυσι η ΑΒ Βασιλόπουλος είχε ξεκινήσει συνεργασία με την Delivery.gr, όταν η δεύτερη ανήκε στον όμιλο Μούχαλη. Η Delivery.gr έχει περάσει πλέον στην Delivery Hero, που στην Ελλάδα δραστηριοποιείται μέσω της efood και της InstaShop, με την efood, ως γνωστόν, να έχει συνάψει συνεργασία με τη «Σκλαβενίτης» ήδη από την άνοιξη του 2020, εν μέσω lockdown. Σε σχετική ερώτηση της «Κ» προς την efood για το εάν η έναρξη συνεργασίας της ΑΒ Βασιλόπουλος με τη Wolt σημαίνει ότι θα διακοπεί η συνεργασία της αλυσίδας με την Delivery.gr, η απάντηση ήταν ότι όλες οι εμπορικές συμφωνίες που είχαν συναφθεί από τις εξαγορασθείσες εταιρείες, όταν αυτές ανήκαν στον όμιλο Μούχαλη, συνεχίζονται, τουλάχιστον για την ώρα. Στις αρχές Μαΐου η ΑΒ ξεκίνησε συνεργασία και με την InstaShop για την παράδοση παραγγελιών εντός περίπου μιας ώρας ή για τον προγραμματισμό παραγγελιών για άλλη ημέρα. Σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, η παράδοση γίνεται από την ΑΒ και όχι από το δίκτυο συνεργαζόμενων διανομέων της Wolt.

Ο τζίρος του quick commerce παγκοσμίως υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε 0,3 δισ. δολάρια.

Η συνεργασία της ΑΒ Βασιλόπουλος με τη Wolt αφορά αρχικά πέντε καταστήματα της ΑΒ στην Αττική (Ελληνικού, Πετραλώνων, Περισσού, Βριλησσίων και Νέας Ερυθραίας). Το προσεχές διάστημα θα προστεθούν και άλλα καταστήματα στην Αττική, ενώ η υπηρεσία θα επεκταθεί και σε καταστήματα της ΑΒ σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Βόλο, Ηράκλειο και Χανιά. Μέσω της Wolt διατίθενται 4.500 κωδικοί προϊόντων για αγορά από την ΑΒ Βασιλόπουλος, ενώ η εν λόγω υπηρεσία είναι διαθέσιμη από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 9.30 π.μ. έως τις 7.30 μ.μ.

Συνεργασία με τη Wolt εδώ και αρκετούς μήνες έχει και η MyMarket, με τη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών να έχει επεκταθεί σε πολλά καταστήματα και περιοχές. Υπενθυμίζεται ότι και οι ίδιες οι πλατφόρμες efood και Wolt έχουν αναπτύξει δική τους μικρή λιανική για γρήγορη παράδοση και μάλιστα σε διευρυμένο ωράριο. Ειδικότερα, από τον Μάιο η Wolt έχει εγκαινιάσει την παροχή υπηρεσιών 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, όχι σε ό,τι αφορά τη δική της υπηρεσία μικρής λιανικής, τη Wolt Market, αλλά την παράδοση προϊόντων από συνεργαζόμενα με την πλατφόρμα μίνι μάρκετ, εστιατότρια κ.λπ. Διευρυμένο ωράριο βεβαίως έχει και η υπηρεσία μικρής λιανικής της ίδιας της Wolt, η Wolt Market, καθημερινά (και τις Κυριακές) από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ. Στη διεύρυνση του ωραρίου των dark stores σε κάποιες περιοχές προχώρησε πρόσφατα και η efood σε ό,τι αφορά την παροχή της υπηρεσίας efood Μarket, τη δική της δηλαδή μικρή λιανική. Ετσι, ενώ πρώτα έκλειναν στις 10.30 μ.μ. τώρα σε κάποιες περιοχές κλείνουν στις 00.45.

Ο τζίρος του quick commerce παγκοσμίως υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε 0,3 δισ. δολάρια και εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 5 δισ. δολάρια έως το 2025.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή