Απογοήτευση για το power pass

Πλήρως απογοητευμένοι εμφανίζονται οι καταναλωτές από την επιδότηση που έλαβαν μέσω του power pass

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήρως απογοητευμένοι εμφανίζονται οι καταναλωτές από την επιδότηση που έλαβαν μέσω του power pass. Σύμφωνα με έρευνα της καταναλωτικής οργάνωσης ΕΚΠΟΙΖΩ, 92,3% των ερωτηθέντων (σε δείγμα 1.142 ατόμων) που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο και ήταν δικαιούχοι της επιδότησης δήλωσαν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από το ποσό που έλαβαν. Από τους δικαιούχους του power pass το 26,1% ανήκε στην κατηγορία από 0 έως 17 ευρώ, το 24,7% έλαβε από 18 έως 50 ευρώ, το 15,2% από 51 έως 100 ευρώ, το 17,4% από 101 έως 200 ευρώ, το 8,5% από 201 έως 300 ευρώ και το 8,1% από 301 έως 600 ευρώ. Σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές αναφορικά με την αύξηση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας, το 17,6% δήλωσε ότι έχουν απειληθεί με διακοπή ρεύματος από τον προμηθευτή ενέργειας το τελευταίο τρίμηνο, ενώ στο 3,1% έχουν ήδη προβεί σε διακοπή.

Νέα ηγετική ομάδα στην Dimand Real Estate

Εντονο «άρωμα γυναίκας» θα έχει πλέον η διοικητική ομάδα της Dimand Real Estate. Νέα οικονομική διευθύντρια αναλαμβάνει η κ. Αννα Χαλκιαδάκη από την Prodea Investments, ενώ η κ. Μαρία Ιωαννίδου, που κατείχε μέχρι πρότινος το σχετικό πόστο στην Dimand, θα αναλάβει τη διεύθυνση της νεοσυσταθείσης Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης. Αντίστοιχα, η κ. Ολγα Ιτσιου, μέχρι πρότινος τεχνική διευθύντρια της Dimand, αναλαμβάνει τον ρόλο του επικεφαλής λειτουργιών (COO), ενώ τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή θα αναλάβει ο κ. Χρ. Φωτιάδης.

Κίνητρα για τη βελτίωση της εναέριας κίνησης

Κίνητρα με σκοπό την αύξηση της χωρητικότητας της εναέριας κίνησης και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στα αεροδρόμια παρέχονται στους Κλάδους Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας και Πληροφοριών Πτήσεων (ΑFISO), με τροπολογία. Σκοπός της ρύθμισης είναι η διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των αεροδρομίων με όφελος για τον τουρισμό και την εθνική οικονομία. «Προϋπόθεση για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η βέλτιστη αξιοποίηση των χρημάτων του EuroControl», ανέφερε ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Απογοήτευση για το power pass-1

Παράταση για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης

Για τον Σεπτέμβριο και ενδεχομένως μετά τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης μετατίθεται η υποβολή δεσμευτικών προσφορών για το 67% του λιμένα Αλεξανδρούπολης. Η διαδικασία είχε, αρχικά, προγραμματιστεί να λάβει χώρα σήμερα, αλλά, ύστερα από αίτημα ενδιαφερόμενου σχήματος, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε να δώσει παράταση. Στη β΄ φάση του σχετικού διαγωνισμού έχουν προκριθεί η Quintana Infrastructure & Development, η κοινοπραξία Cameron S.A. – Goldair Cargo A.E. – Bollore Africa Logistics, η κοινοπραξία International Port Investments Alexandroupolis (απαρτίζεται από τις εταιρείες Black Summit Financial Group – Euroports – EFA Group και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) και ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Απογοήτευση για το power pass-2

Αναγκαία η ύφεση λέει η PIMCO

Η ύφεση μπορεί να είναι πλέον αναγκαία ώστε να μειωθεί ο πληθωρισμός, υποστηρίζει σε ανάλυσή της η PIMCO έπειτα από τις ανακοινώσεις της Fed. Οπως σημειώνει, ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ τόνισε ότι οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένου του αυξημένου πληθωρισμού, επιβάλλουν μια «μέτρια περιοριστική» νομισματική πολιτική, και ανέφερε ότι είναι πιθανό να χρειαστεί ακόμη μία επιθετική αύξηση επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να διασφαλιστεί αυτό. Πράγματι, επισημαίνει η PIMCO, ο πληθωρισμός στις περισσότερες οικονομίες έχει αποδειχθεί πιο επίμονος απ’ ό,τι περίμεναν οι περισσότεροι κεντρικοί τραπεζίτες. Και αυτό αυξάνει την ανησυχία ότι μια ύφεση στην οικονομία –όχι απλώς μια περίοδος πολύ χαμηλής ανάπτυξης– ίσως είναι αναγκαία για να αποκατασταθεί η σταθερότητα στις τιμές. Αυτό φαίνεται να ισχύει ήδη για τις ΗΠΑ, αλλά όχι μόνον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή